2011. nov. 28.

Roston sült, baconba tekert, fokhagymás tejben pácolt csirke

Ünnepi, vendégváró ételnek is készíthetjük, hiszen előre dolgozhatunk vele. Mikor jönnek, a számunka kedves emberek csak készre sütjük. A köretnek lenmagos burgonyalepényt készítettem színes burgonyapüréből, de mivel izgalmas és még főételként is fogyasztható egy egy másik, teljes bejegyzést szánok rá:) 1 csirkemell – egy tasak bacon szalonna – 3-4 dl tej – 5 gerezd fokhagyma – só – bors

A csirkét érdemes legalább egy éjszakán át pihentetni a pácban, hogy igazán átjárják az ízek. A húst tetszés szerint szeletelhetjük, csak figyeljünk oda, hogy egy időben süljön át a szalonnával. Ne járjunk úgy, hogy a szalonna már ég, de a hús még nyers. A préselt fokhagymákat keverjük el a tejjel és tegyük bele a melleket, majd mehet a hűtőbe. A sütés előtt legalább egy fél órával szűrjük le, hogy lecsepegjenek és közben a fokhagyma nagyját is kaparjuk le. Sózzuk, borsozzuk, tekerjük be a bacon szalonnával, majd süssük készre.

18 megjegyzés:

Évi írta...

Nyamm! Nagyon szeretem a csirke+bacon kombót! :)

ginko írta...

Csatlakozom az előttem szólóhoz!:)
Várom a krumplis receptet.

Hobbychef írta...

Pazar!

Okki írta...

Nagyon finom lehet! :)

4Gyerek írta...

ez jól hangzik. sorban állokm a folyt.köv. bejegyzésért.

Barbi írta...

Ezt ismerem, én is így pácolom a csirkemelleket. Isteni finom, még rántani is más az íze és sokkal puhább, szaftosabb! Szép lett! :)

Nelli írta...

Finomságosat főztél megint!:-)

Maryenne írta...

Gusztusos!:)

Éva írta...

Nagyon finom lehet, guszta !

Illéskrisz Konyhája írta...

Nagyon guszta vacsora! A köret engem is felcsigázott, várom a bejegyzést róla!!!

María írta...

Már a fokhagymás tejfölben sült halad is nagyon tetszett, és ez a csirke is nagyon szuper! Én is nagyon kíváncsi vagyok a színes krumplipüréből készült burgonyalepényedre!!

Ditta írta...

Hú ez isteni finom lehet Bianka!

trollanyu írta...

Nagyon finom:) Most be tudnék termelni egy nagyobb adagot belőle:)

Petra írta...

Nagyon finomságos! A burgonyalepény receptedért visszatérek. :)

Vali írta...

Holnap ebédre nem maradt egy szeletke?

chriesi írta...

Várom a köret receptjét, biztos fincsi!

Bianka írta...

Köszönöm

Vicuska írta...

Nagyon jó!!!