2011. nov. 19.

Már megint diéta

Már megint diétáznom kell :( A blog miatt sajnos elszaladt velem a ló, így kénytelen vagyok odafigyelni és visszafogni a vágyaimat. Bevált és többször alkalmazott módszerem, ötszöri evés, de kisebb adag. Egy hónapig a kenyér, tésztaféléket, rizst és burgonyát is megvonom. Ezért kevesebb a bejegyzés is, mert nem bírnék ellenállni. De a karácsonyi előkészületekben nagyon is részt veszek, így hamarosan sűrűsödnek a receptek. Mai napra egy diétásabb spenót és virsli keverékére esett a választás.
Egy doboz fagyasztott spenót – 2 gerezd fokhagyma – kevéske tej – 1 kanál keményítő – 1,5 virsli

Egy kis tejet sajnos kell alá tenni, hogy ne égjen le, mivel fagyasztott állapotban tesszük a tűzre. Kb. 1 deci bőven elég, de ha még szükséges pótoljuk. Lassú tűzön olvasszuk fel a spenótot, majd ízesítsük sóval és két préselt fokhagymával. Ha szükségét érezzük, megszórhatjuk egy kis borssal. Kis lángon, folyamatos keverés mellett lassan szórjuk bele a keményítőt, hogy ne csomósodjon össze. Még egy percig kevergessük és készen is vagyunk. A virslit, a diéta alatt érdemes karikákra vágva pirítani, mert akkor, sokkal ízesebb lesz. Sajnos csak Orsi virsli volt, ami műbeles, de ilyenkor inkább a roppanósabb beles virslit ajánlom.

8 megjegyzés:

sara & Miki írta...

Bun, o zi placuta!

Barbi konyhája írta...

Kitartás! Ismerős szituáció! :))

martinelli írta...

Na ezért olyan az én blogom, amilyen. Hiányoznak róla a szép, mutatós és egyben ártalmas ételek. Tudom, hogy egyoldalú, de legalább egészséges.

Petra írta...

Ó, te szegény. Kitartás. Nekem is ismerős a szitu. :)

trollanyu írta...

Nekem is ismerős:) Mondjuk nekem akkor is állandüan figyelnem kellett, mikor még nem volt blogom:) Sok sikert:)

Nelli írta...

Szeretjük mi is nagyon!Karácsony előtt muszály egy kicsit diétázni.:-)Sok sikert Neked is Bianka!

Praliné Zsuzsi írta...

Hát többszöri ide-oda jojózás után rájöttem, sajnos az egyetlen megoldás a finomított liszt és cukor TELJES és VÉGLEGES kiiktatása :( Ez van, sajnos én is olyan alkat vagyok, hogy rögtön felpattannak a kilók, ha hagyom. De nem hagyom :DDD Na meg ugye mozogni se árt közben :)

Kati írta...

Kitartást kívánok akkor:)