Ami káposzta, főleg savanyú és tartalmaz némi húst a kedvencek közé sorolható. Tél közeledtével az ízvilága is vonz. Friss ropogós héjú kenyérrel egy igazán tartalmas egytálételt kapunk. Nem mellékes, hogy könnyű elkészíteni.
Kezdjük a darált hússal, bár a káposztával semmi dolgunk, max. egy kicsit átöblögethetjük, hogy ne legyen olyan savanyú (én szoktam). A szalonnát vágjuk kisebb kockákra és pirítsuk zsírjára, majd adjuk hozzá az apróra szelt hagymát, paprikát és fokhagymát. Mikor már szép üveges, adjuk hozzá a fűszereket és egy fél bögre vizet. Hagyjuk vagy öt percet rotyogni utána mehet bele a darált hús, rizs és még egy kis víz. A darált húsnak nem kell sok idő így a rizzsel együtt főzhetjük, viszont figyeljünk oda, hogy ne égjen oda, de ne is maradjon leveses. Kenjünk ki egy hőálló tálat vagy jénait rakjunk le egy adag káposztát, húst és locsoljuk meg tejföllel. Amíg van anyag, rakosgassuk a rétegeket, a végén kenjük át tejföllel. Lefedve legalább fél órára tegyük be a sütőbe, majd megszórva sajttal még pár percig süssük, míg szép színe nem lesz.
9 megjegyzés:
mindig is nagyon szerettem. közeleg az ebédidő, tolhatom a tányérom?
Nyami,nagyon jól néz ki. Én holnapra terveztem valami hasonlót. :D
O mancare care-mi place mult. Pup!
Nagyon guszta és az egész család szereti! :)
Nagyon guszta! Elég gyakran készítem mert nagyon szeretjük!
Ó, de jól néz ki! Ebédre kérhetnék? Nagyon guszta, itthon megennék az biztos!
Hú de nagyon jól néz ki,kívánós vagyok úgyis,úgyhogy jöhet is belőle:-)
Nagyon szuper, az indiai a kedvencem:)
Köszönöm
Megjegyzés küldése