2011. nov. 23.

Rakottkáposzta

Ami káposzta, főleg savanyú és tartalmaz némi húst a kedvencek közé sorolható. Tél közeledtével az ízvilága is vonz. Friss ropogós héjú kenyérrel egy igazán tartalmas egytálételt kapunk. Nem mellékes, hogy könnyű elkészíteni.
500g darál hús – 500g savanyú káposzta – egy nagy doboz tejföl (400g) – egy kisebb marék rizs – 2 ujjnyi szalonna – 1 hagyma – 1 fél paprika – 1 gerezd fokhagyma – só – bors – majoránna – pirospaprika – sajt

Kezdjük a darált hússal, bár a káposztával semmi dolgunk, max. egy kicsit átöblögethetjük, hogy ne legyen olyan savanyú (én szoktam). A szalonnát vágjuk kisebb kockákra és pirítsuk zsírjára, majd adjuk hozzá az apróra szelt hagymát, paprikát és fokhagymát. Mikor már szép üveges, adjuk hozzá a fűszereket és egy fél bögre vizet. Hagyjuk vagy öt percet rotyogni utána mehet bele a darált hús, rizs és még egy kis víz. A darált húsnak nem kell sok idő így a rizzsel együtt főzhetjük, viszont figyeljünk oda, hogy ne égjen oda, de ne is maradjon leveses. Kenjünk ki egy hőálló tálat vagy jénait rakjunk le egy adag káposztát, húst és locsoljuk meg tejföllel. Amíg van anyag, rakosgassuk a rétegeket, a végén kenjük át tejföllel. Lefedve legalább fél órára tegyük be a sütőbe, majd megszórva sajttal még pár percig süssük, míg szép színe nem lesz.

9 megjegyzés:

4Gyerek írta...

mindig is nagyon szerettem. közeleg az ebédidő, tolhatom a tányérom?

MrsSame írta...

Nyami,nagyon jól néz ki. Én holnapra terveztem valami hasonlót. :D

sara & Miki írta...

O mancare care-mi place mult. Pup!

Mary írta...

Nagyon guszta és az egész család szereti! :)

Éva írta...

Nagyon guszta! Elég gyakran készítem mert nagyon szeretjük!

Blogkonyha írta...

Ó, de jól néz ki! Ebédre kérhetnék? Nagyon guszta, itthon megennék az biztos!

Ditta tortái írta...

Hú de nagyon jól néz ki,kívánós vagyok úgyis,úgyhogy jöhet is belőle:-)

trollanyu írta...

Nagyon szuper, az indiai a kedvencem:)

Bianka írta...

Köszönöm