2011. dec. 3.

Tiroler Gröstl – ünnepi maradék felhasználás

Hamarosan itt vannak az ünnepek és mindenki bevallhatja, hogy gyakran elszámoljuk magunkat és több étel készül, mint amennyi elfogy. Ha már harmadik nap rá sem bírunk nézni, jöhetnek a maradék felhasználó receptek.

Egy nagyobb darab sertés sült (lényegtelen milyen ízesítésű) – 1 kg burgonya – 2 hagyma – 2-3 gerezd fokhagyma – só – bors – majoránna – petrezselyem – adagonként egy tojás Mivel a húsunk már kész, kezdjük a burgonyával, mert azt is dermedten, hidegen kell az ételhez adni, hogy sütés közben ne essen szét. A burgonyát meghámozzuk és nagyobb kockákra vágva készre, de ne szétfőzzük. Az sem baj, ha a burgonya is pár napos.
A hagymát vágjuk vékony szeletekre és vajon vagy olajon kezdjük el pirítani. Sorban adjuk hozzá a fokhagymát (én még tettem bele egy szelet paprikát) kockákra vágott húst, bőségesen szórjuk meg majoránnával, borssal és, ha szükséges sózzuk. Forgassuk át és egyből mehet bele a krumpli, majd ahogy csak bírjuk, nagy lángos süssük ropogósra. A végén szórjuk meg friss petrezselyemmel. Tükörtojással és savanyúsággal tálaljuk

9 megjegyzés:

Mary írta...

Nagyon ötletes !:)

Éva írta...

Most nagy hirtelen eltudnék fogadni egy ilyen maradékokból összehozott kaját! Nagyon guszta!

trollanyu írta...

Jó ötlet:)Nagy híve vagyok a maradék hasznosításnak:)

Katucikonyha, írta...

Húúú, de jól néz ki!

María írta...

Nagyon tetszik :)!!

Reka írta...

Nagyon otletes, ugyi vagy!!!!

Kati írta...

Ilyen jöhet nálam is:)

chriesi írta...

Juj ezt nagyon szeretem! :)

Vicuska írta...

Ez még nem maradékként is megállja a helyét, jó összeállítás!