2011. dec. 2.

Részeges máj

Meglepő, hogy elég két hozzávalót megváltoztatni egy alap reszteltmáj recepten és már is ünnepi menüt varázsolhatunk belőle. Mivel gyorsasága leírhatatlan, hétköznapra is ajánlom, főleg a hagyományosabb ízek kedvelőinek. Fél kiló szárnyas máj (jelen esetben pulyka) – 2 nagy hagyma – 2 ujjnyi szalonna – só – bors – majoránna – csipet pirospaprika – 1 kanál mustár – 1 dl vörösbor – ha van húsalaplé

A szalonnakockákat pirítsuk zsírjára, majd futassuk át rajta a vékony szeletekre szelt hagymát. Adjuk hozzá a borsot, bőséges majoránnát és mehet bele a nagyobb kockákra vágott máj. 1-2 percet pirítsuk össze, majd jöhet a só, pirospaprika, mustár, bor és annyi lé, hogy ne lepje el. Mert jó, ha a végén sűrű, de a májnak nem kell annyi idő, hogy a víz elpárologjon. Ha nincs alaplénk jó a víz is. A hiedelmekkel ellentétben a szárnyas májat főzés közben is sózhatjuk. Miután minden alapanyagot beletettünk, kis lángon főzzük készre. Burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

8 megjegyzés:

Nelli írta...

Szeretjük!:-)

Éva írta...

Guszta, szeretjük általában csirke májat szoktam sütni, rántani !

manómérce írta...

5 perce álltunk fel a vacsora mellől (a SPAR-ban akciós a kacsamáj):) ha előbb olvasom...ki kellett volna próbálni

Maryenne írta...

Gusztusos lett és biztos finom! :)

trollanyu írta...

Guszta nagyon:) Mi is szeretjük:)

Krisztina konyhája írta...

Nagyon jól néz ki, biztos ilyen finom is, ki fogom próbálni, recept mentve :)

Petra írta...

Nagyon finom. :)

Vicuska írta...

Jók az ízesítések, a mustár és a bor is nagyon finommá teszi a májacskát!