2012. jan. 5.

Hagymás, mustáros, baconos szűzpecsenye

Vége az ünnepi forgatagnak, így újra birtokomba vehetem a konyhát, hogy egy kicsit feltöltődjek és hódolhassak az élvezeteknek. Nem kényszerből csak úgy…:) 2 közepes nagyságú szűzpecsenye – 2 nagyobb hagyma – 3 ujjnyi bacon szalonna – 2 gerezd fokhagyma – 2 dl tejszín – 2 kanál mustár – só – bors – majoránna – cayen bors – 2 kanál liszt – 1 kanál petrezselyem A szűzpecsenyét megtisztítjuk a hártyájától, ketté vagy háromba vágjuk (attól függ mekkorák), majd minden oldalát egy kis olajon átpirítjuk, félretesszük. A visszamaradt zsiradékban az apróra vágott bacon szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát és fokhagymát. Összepirítjuk és felöntjük 2 dl vízzel. Közben fűszerezzük és ebben az állapotban még 10 percet rotyogtassuk. A szüzeket besózzuk, majd tegyük egy hőálló tálba. Ha szeretjük, félidőben a hagymához még tehetünk gombát is. Sűrítsük 2 kanál liszttel, adjuk hozzá a mustárt, tejszínt és még vagy 2-3 percig főzzük.
Ha megvagyunk, öntsük rá a szűzpecsenyére, fedjük vagy fóliázzuk és 180 fokos előmelegített sütőben 40 percig pároljuk, majd a tetejét levéve süssük készre. Nem csak az alapunkat ízesítsük petrezselyemmel, de díszítésként is használjuk.

8 megjegyzés:

Évi - Ízek és utazások írta...

Ez valami isteni lehet! :) Tegnap én is mustáros-tejszínes csirkét csináltam, de ezt is kipróbálom egyszer.

Éva írta...

Nagyon guszta! Elképzelem mennyire finom lehet !

Juci írta...

Fenséges egy ebéd, ünnepi ebédként is megállta volna a helyét.

Kati írta...

Jól hangzik:)

Blogkonyha írta...

Ez kínzás...De guszta! Szívesen megenném ezt az adagot!

Petra írta...

Isteni! :)

ginko írta...

Igazán finom lehet!

Bianka írta...

Mindenkinek köszönöm