2012. jan. 9.

Almás, diós, marcipános, csokoládé bevonatú piskótatekercs

Karácsony előtt kaptam egy kiló marcipánt és itt volt az idő, lassan, de biztosan eltüntetni. Tortára nem akartam elpazarolni, inkább kisebb adagokban gondolkodtam pl péksütemény, réteges sütemények stb… Nos, itt az első, bár maga a marcipán elenyésző benne, nagyon finom lett.

Piskóta receptjét ITT találjátok
Krém: 150g darált dió – 1 vaníliás cukor – ízlés szerinti rum – 2 kanál cukor – 4-5 kanál víz + 2 kanál a keményítőhöz – 1 kanál keményítő – ízlés szerinti fahéj – fél citrom héja és leve – 3 nagy alma – 1 ujjnyi marcipán Az almákat megpucoljuk, majd nagy lukon lereszeljük. Összekeverjük a cukorral, fahéjjal, citrom levével, héjával és a rummal. Hagyjuk minimum egy fél órát pihenni, hogy levet eresszen. Adjuk hozzá 4-5 kanál vizet (attól függ mennyi levet eresztett), majd forraljuk fel. Sűrítsük be a két kanál víz és keményítő egyvelegével, majd keverjük el benne a diót. Hagyjuk hűlni. Ha kész a piskótánk és az is kihűlt a nedves konyharuhában, nekiállhatunk az összeállításához. Kenjük meg az almás-diós krémmel, szórjuk meg a kisebb darabokra vágott marcipánnal, tekerjük fel, öntsük le a csokoládés (kakaós) krémmel és tegyük hűtőbe.
Mázhoz használhatunk olvasztott keserű csokoládét vagy kakaó – vaj – cukor – tej felforralt egyvelegét.

7 megjegyzés:

Vicuska írta...

Szerintem nagyon finom lehetett!!!!

Kreatív konyha írta...

Ennyi finomság egy süteményben.... Elfogadnék egy szeletet!

Nelli írta...

Finom lehetett!:)

Blogkonyha írta...

Tényleg finom sütemény, ennyi finomsággal!

Éva írta...

Guszta és igen finom lehetett !

Elisabeth írta...

Ez aztán egy finomság!

mellissina2 írta...

Bianka,nagyon finom lehet a süti,és nagyon érdekes a felvétel.Ablakban készült?