Egyik kedvencünk. Mivel csak én szeretem a töltött paprikát, ízvilágában hasonlót akartam készíteni. Húsgombócnak álcázva, csak az íze kedvéért, a paradicsompürébe mindig belefőzök egy friss paprikát. Ezt a receptet a blogom indulásától számított második hónapban posztoltam, így most új fényképekkel, újraélesztettem :) Gombóc: 50 dkg darált hús – 10 dkg rizs (nyersen) – 1 db tojás – só – bors – pirospaprika – 1 gerezd fokhagyma
Paradicsom: 2 nagy paradicsomkonzerv – 1 paprika – 1 kis fej hagyma – 1 szelet zellergumó – majoránna – egy kis csipet oregánó – petrezselyem – só – bors - 1 kanál lisztA gombóc hozzávalóit összedolgozzuk és közepes, inkább kisebb gombócokat formázunk. Tíz percig vegetás (vagy sós) vízben előfőzzük (mikor már forr, akkor helyezzük bele). Sokan, egyből a paradicsomba teszik, de én mindig attól félek, hogy odaégnek. Szokás kérdése. A paradicsomhoz, adjunk egy másfél bögre vizet, forraljuk fel, sózzuk, borsózzuk, majoránnát, petrezselymet és tényleg csak egy csipet oregánót szórjunk bele, ízlés szerint cukrozzuk. Mehet bele az egész paprika, hagyma és zeller. Hagyjuk vagy 2-3 percig rotyogni, majd a gombócok is mehetnek bele. 10-15 perc után vegyünk ki egyet és vágjuk ketté, hogy megbizonyosodjunk, megfőtt-e. Ha jók, kivesszük őket, míg behabarjuk a paradicsomot. Visszatesszük és 1-2 perc múlva főtt krumplival tálalhatjuk is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Nagyon tetszik. Imádom a paradicsomos húsgolyót, most meg is hoztad a kedvem, hogy én is elkészítsem...:)
Guszta ez a húsgombóc, de az igazi mégis csak a töltött paprika. Még az íze is más.
Nagyon guszta! Most jól eszembe jutattad, pedig nem is ezt akartam hétvégén főzni! Általában én is csak az íze miatt teszek bele paprikát, és gombócokat szoktam csinálni és természetesen krumplit is hozzá!Fincsi kaja így! Bárki bármit is mond!:(
Nagyon szeretem, és a fotód is szép lett. :)
Mi is szeretjük. Nagyon finom étel. Guszták a fotóid!
Köszönöm nektek
Megjegyzés küldése