Az előző bejegyzésemben, Michel Roux, 3 Michelin csillagos szakács, Tésztavarázs című szakácskönyvéről írtam, ahol megjegyezetem, hogy ha maga, a tésztakészítés alapjait elsajátítottuk a feltétek és töltelékek tárháza már a fantáziánkra van bízva. Mivel maradt egy adag sós brióstésztám, elkészítettem egy új piteszerű, baconos változatot. Tészta receptjét ITT találjátok Feltét egy kevés ketchup – majoránna – oregáno – metélőhagyma – bacon A tésztát kinyújtjuk vagy kezünkkel eligazgatjuk egy kikent közepes tepsiben, majd megkenjük ketchuppal, megszórjuk fűszerekkel és apróra szelt metélőhagymával (lehet szárított is). A bacon szalonnát kisebb darabokra vágjuk, majd ujjunkkal a tésztába nyomkodjuk. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. A tésztát érdemes vékonyabbra nyújtani, mert tapasztalatból írom, nagyon szépen megnő :)
A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló törvény vonatkozik. A blogon található összes fotót és írást bármilyen módon felhasználni forrás megjelölése nélkül, tilos!!! Ha még is szeretnél fotót, megbeszélés és ajánlat tárgya....
4 megjegyzés:
vaóó szép magas és guszta!!
Tare buna trebuie sa fie! Un premiu drag te asteapta pe blogul meu! Pupici!
Nagyon tetszik.
Köszönöm
Megjegyzés küldése