2012. febr. 7.

Baconos, fűszeres briós pite :)

Az előző bejegyzésemben, Michel Roux, 3 Michelin csillagos szakács, Tésztavarázs című szakácskönyvéről írtam, ahol megjegyezetem, hogy ha maga, a tésztakészítés alapjait elsajátítottuk a feltétek és töltelékek tárháza már a fantáziánkra van bízva. Mivel maradt egy adag sós brióstésztám, elkészítettem egy új piteszerű, baconos változatot.
Tészta receptjét
ITT találjátok Feltét egy kevés ketchup – majoránna – oregáno – metélőhagyma – bacon
A tésztát kinyújtjuk vagy kezünkkel eligazgatjuk egy kikent közepes tepsiben, majd megkenjük ketchuppal, megszórjuk fűszerekkel és apróra szelt metélőhagymával (lehet szárított is). A bacon szalonnát kisebb darabokra vágjuk, majd ujjunkkal a tésztába nyomkodjuk. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. A tésztát érdemes vékonyabbra nyújtani, mert tapasztalatból írom, nagyon szépen megnő :)

4 megjegyzés:

Ibcsi írta...

vaóó szép magas és guszta!!

Nely írta...

Tare buna trebuie sa fie! Un premiu drag te asteapta pe blogul meu! Pupici!

Juci írta...

Nagyon tetszik.

Bianka írta...

Köszönöm