Amióta diétázom, próbálok tészta nélküli desszerteket készíteni. Persze vannak elkerülhetetlen események, amikor hagyományos sütemények kerülnek terítékre, de mivel ez az én születésnapomra készült, így megengedtem magamnak, hogy torta helyett egy ilyen kotyvaszt keverjek :)Bár nem tésztás és cukor helyet xilitet használtam, de a mascarpone-tejszín keverék miatt még sem az az igazi light variáció.
500g túró – 4 dl tejszín – 250 g mascarpone – 2-3 vaníliás cukor – ízlés szerinti cukor (xilit) – 1 citrom lereszelt héja (vagy ízlés szerint) – bogyós gyümölcsök (jelen esetben eper – szeder) – 2 zselatin fix Kezdjük a gyümölcsökkel, hiszen tél jóvoltából, csak fagyasztott állapotban jutunk hozzá. Olvasszuk ki, tegyük egy szűrőbe, hogy le tudjon csepegni és felhasználás előtt helyezzük papírtörlőre is, hogy a krémbe már valóban ne engedjenek levet. A túrót, a mascarponet, a tejszínt (nem kell felverni), az ízlés szerinti cukrot, van. cukrot és citrom héját keverjük össze. Használhatunk robotgépet. A zselatin fix nem kocsonyásításhoz kell (mert ennyi nem lenne elég), hanem csak sűrítésre. Szórjuk bele és egy percig még dolgozzuk össze. A gyümölcsöket kanálla keverjük át. Nem baj, ha színt eresztenek attól csak még izgalmasabb ízesebb lesz a krémünk. Hűtőben tároljuk. Érdemes legalább 3 órával, de ha egy nappal előbb készítjük még finomabb lesz.
500g túró – 4 dl tejszín – 250 g mascarpone – 2-3 vaníliás cukor – ízlés szerinti cukor (xilit) – 1 citrom lereszelt héja (vagy ízlés szerint) – bogyós gyümölcsök (jelen esetben eper – szeder) – 2 zselatin fix Kezdjük a gyümölcsökkel, hiszen tél jóvoltából, csak fagyasztott állapotban jutunk hozzá. Olvasszuk ki, tegyük egy szűrőbe, hogy le tudjon csepegni és felhasználás előtt helyezzük papírtörlőre is, hogy a krémbe már valóban ne engedjenek levet. A túrót, a mascarponet, a tejszínt (nem kell felverni), az ízlés szerinti cukrot, van. cukrot és citrom héját keverjük össze. Használhatunk robotgépet. A zselatin fix nem kocsonyásításhoz kell (mert ennyi nem lenne elég), hanem csak sűrítésre. Szórjuk bele és egy percig még dolgozzuk össze. A gyümölcsöket kanálla keverjük át. Nem baj, ha színt eresztenek attól csak még izgalmasabb ízesebb lesz a krémünk. Hűtőben tároljuk. Érdemes legalább 3 órával, de ha egy nappal előbb készítjük még finomabb lesz.
2 megjegyzés:
Isteni! Jöl jönne most egy tálkával... :)
Szerintem is szuper! Imádom az ilyen édességeket! :)
Megjegyzés küldése