2012. márc. 26.

Sziriniki édes túrófánk

Még januárban orosz főzésen voltam, ahol a céklás csirkeragú mellé, sziriniki sós túrófánkot sütöttünk köretnek. Nagyon tetszett az állaga és az elkészítésének egyszerű módja. Már akkor eldöntöttem, hogy elkészítem az édes változatát is, édes tejföllel tálalva. 500g túró – 1,5-2 csapott kanál cukor – 2 vaníliás cukor – csipet só – kb. 4 kanál liszt
1 nagy doboz tejföl – 1 vaníliás cukor – ízlés szerinti cukor - 2 tojás A túrót és az összes hozzávalót jól összekeverjük. Azért írtam, hogy kb. 4 kanál liszt szükséges hozzá, mert a mennyiség függ a túró nedvességtartalmától. Nekem pont elég, volt, hogy egy jól kezelhető masszát kapjak. Formázzunk kb. egy ujjnyi vastag tallérokat és kevés olajon, mindkét oldalát süssük szép sötét aranybarnára. A tejfölt csak keverjük el a cukrokkal és tálalhatjuk is. Hűtőben több napig is eláll a nyers massza, így ha lehet, mindig frissen süssük ki az étkezésre szánt adagot.

5 megjegyzés:

Vicuska írta...

Mi is szeretjük! :) Ügyes vagy!

Kricky írta...

szépek lettek! és nagyon guszta!

Blogkonyha írta...

Nagyon fincsi lehet, máris vittem a receptjét, hamarosan megsütöm! Köszi! :o)

MrsSame írta...

Ezt nekem is ki kell próbálnom egyik hétvégén.Köszi a receptet.

Zsiri írta...

Nagyon guszta :)