2012. ápr. 10.

Citromos álom


Kedves barátnőm hívta fel a figyelmem erre a remek édességre. Azt mondta, hogy ha gyorsan elkészíthető receptre vágyom, de amellett nagy sikerre és elismerésre készítsem el a citromos álmot. Hihetetlenül üdítő, ízes és könnyű. Még parfénak is el tudnám képzelni. Egyébként a világhálón is nagy sikere van. Sok helyen megtalálható a recept. De én most barátnőm által készített változatot választottam.

2x2 dl habtejszín – 400g tejföl – 2,5 citrom – 2 lime – min. 12 kanál cukor – 2-3 cs. vaníliás cukor – min. 24 db cukrozott babapiskóta
Mielőtt nekiállnánk a desszertnek, a citromok héját szivaccsal (durvább részével), forró víz alatt mossuk le. A tejfölt keverjük el 2 citrom + 1 lime héjával, valamint azok levével + még egy fél citroméval. Jöhet bele a vaníliás cukor és a cukor. Érdemes kóstolgatni és ízlés szerint adagolni, mert van, aki édesebben, van, aki savanykásabban szereti. Verjük fel a jól lehűtött habtejszínt és óvatosan keverjük össze a tejföllel. Egy tetszés szerinti magas falú tálban vagy tepsiben rétegezzük. Egy sor babapiskóta (cukros felével felfele), egy sor krém, babapiskóta, krém. Díszítsük citromhéjjal és a megmaradt lime szeleteivel.  Hagyjuk min. egy fél napot pihenni, de a legjobb, ha egy nappal előbb elkészítjük.
Mivel nővérem lisztérzékeny és nem ehet babapiskótát, pohárkémet készítettem neki. A krémből tettem egy adagot egy desszertes tálkába, majd meglocsoltam olvasztott csokoládéval. 



6 megjegyzés:

Macus írta...

Mi is nagyon szeretjük, húsvétkor is ez volt az egyik kívánság-desszert.

Viki írta...

Húúú micsoda finomságok. Van egy elképzelésem hétvégére, de lehet, hogy váltok ? Na ezen még gondolkodom, vagy ez, vagy mindkettő :)

Mónika írta...

Én is tervbe vettem, az ehavi GoodFoodban Kulka János kedvenc desszertje. Tényleg csábító.

Éva írta...

El is hiszem hogy mindenki kedvence, nagyon guszta! Az íze pedig biztosan nagyon finom lehet!

Gabriella írta...

Azt hiszem, ezt el kellesz készítenem valamikor, mert citrom rajongó vagyok, úgyhogy ez nálam telitalálat!! :)

marisz57 írta...

Ilyet én is szoktam készíteni, az egész családnak nagy kedvence.