2012. ápr. 1.

Zsírszegény krémsajtos, rakott cukkini – padlizsán


Gyorsan elkészül, diétás és még finom is. Kell ennél több? Mivel már elértem a kívánt súlyt, a megtartása a cél, így lassan de biztosan becsempészek a salátán, roston húson és főtt zöldségen kívül, tejterméket és egy kis ízvilágot is :) 2 nagy adag


Zöldség: 1 nagyobb cukkini – 1 közepes vagy nagyobb padlizsán – olaj – 1 csipet oregano – só – 1 csipet fahéj
Krém: 200g zsírszegény krémsajt vagy krémtúró – bőségesen petrezselyem – só – bors – 2 csipet majoránna – 1 kardamom belseje – 1 csipet frissen tört római kömény (nem baj ha darabos) – só

A cukkinit és padlizsánt héjával együtt, 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Megkenjük a szeletek mindkét oldalát a zöldségeknél felsorolt fűszerekkel ízesített olajjal. Sütőpapírra téve a legmagasabb hőfokon pirosodásig sütjük. Addig elkészítjük a krémet. Ízlés szerint fűszerezzük, de a római köménnyel és kardamommal csínján bánjunk, mert nagyon erős aromájúk van és nem szappan ízű rakottast akarunk enni. Adjunk hozzá annyi, vizet, hogy egy tejföl állagú krémet kapjunk.
Kikenünk kettő kicsi, vagy egy nagyobb hőálló tálat. Én csak a kép kedvéért borítottam ki, amit, ha magunk kedvére készítünk nem szükséges. A sorrend lényegtelen. Nálam az aljára került a cukkini, rá krémsajt, padlizsán és krémsajt. Ezután magas hőfokra visszatesszük a sütőbe, míg egy kis színt nem kap. Tálalhatjuk is.

2 megjegyzés:

Reka írta...

Hu de fincsi!!!! Nagyon sok finomsagot keszitettel!!!!

Sara & Miki írta...

Nu am trecut de mult pe la tine. Sarutari!