2012. márc. 30.

Borsós stefánia

Nagyon szeretjük a fasírtot és annak különböző elkészítési módjait. Bár bevallom, a hagyományosnál nincsen jobb, de ha látványosabb terítéket szeretnénk a stefániát ajánlom. Nem csak látványosabb, de könnyebb is elkészíteni és nem kell olajban sütni.
Már készült
egész főtt tojással, omlettes töltelékkel, kolbásszal és mexikói zöldségkeverékkel. Most a borsóra esett választásom.

Készítsünk egy hagyományos fasírt keveréket. Mindenki ízlése szerint fűszerezze én pl. petrezselymet is szórok bele. 500-600g sertéshús darálva vagy ugyanennyi pulyka hús – sok-sok préselt fokhagyma – egy negyed legkisebb lukon reszelt hagyma – pirospaprika – só – bors – 2 szikkadt beáztatott zsömle, kinyomkodva – petrezselyem – 2 egész tojás – zsemlemorzsa – 3-4 marék mirelit vagy friss borsó

Elkészítjük a fasírt alapot a felsorolt alapanyagokból. Zsemlemorzsa a sűrítéséhez kell, ha túl lágynak éreznénk, mert egy jól formázható masszát kell kapnunk. A kész bekevert húst, miután hengerré formáztuk, forgassuk meg zsemlemorzsában. Egy kikent tepsiben, a tetejét is beolajozva és egy kevés vizet alá rakva, 180 fokon letakarva 50 percig pároljuk, majd tetejét levéve, készre sütjük.

4 megjegyzés:

Vicuska írta...

Üde tavaszi színfoltot varázsoltál bele :)

Gizi írta...

Nagyon guszta!!!:)

Éva írta...

Nagyon guszta így a borsóval is , csak a családunkban így nem mindenki szereti. Az unokám az biztos kicsipegetné sorban az egészet.

Hobbychef írta...

Guszta, nekem tetszik, bár még soha nem ettem így.
Egy játékra invitállak, melyben húsvéti ételeket, menűket kell bemutatni.