2012. ápr. 19.

Mákos-vörösáfonyás püspökkenyér

Az egyik nem szeretem újság hasábjain találtam ezt a receptet. Első pillantásra megtetszett, bár ott más hozzávalók szerepeltek. Igazából ízlésünkre és fantáziánkra van bízva. Közben akadt egy kis malőr, mivel elfelejtettem tejfölt venni, így epres joghurttal helyettesítettem. Emiatt egy kicsit kevesebb cukrot adtam hozzá. Izgalmas ízvilágot kaptam, sokkal aromásabb lett a tésztája.
250g liszt – 4 kanál mák (darál v. darálatlan) – fél csomag sütőpor – 150g vaj v. margarin – 2 tojás – 200g tejföl – 100g vörösáfonya – 200g cukor (vagy 150, ha ízesített joghurtot használnánk :)) – 2 vaníliás cukor

A puha vajat elkeverjük a tejföllel, tojásokkal, cukrokkal, majd sorban hozzáadjuk a száraz alapanyagokat legvégén az áfonyát. Érdemes pár szemet a tetejére hagyni díszítésre. Nem kell félni nem égnek meg. Kenjük, majd sütőpapírral béleljünk ki egy őzgerincformát. 175 fokos előmelegített sütőben 50-55 percig süssük. Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük le fóliával. Azért érdemes kibélelni, mert utána a papír segítségével nagyon szépen ki tudjuk emelni a formából.


2 megjegyzés:

sedith írta...

NAgyon jól néz ki.:)

Timea írta...

Másodszor sütöttem meg rövid időn belül, nagyon finom. Az egyik kedvenc süteményünk lett.