Kezdek belejönni és ráéreztem a kalács sütés fortélyaira is.
Ennek igazán csak a férjem örül, én kevésbé, mert nem szeretném visszahízni a
nehezen leadott kilókat :) Mivel megtaláltam, a számomra tökéletes kalácstészta
receptet meg kell mondanom, hogy nem csak frissen, de két nap után is puha,
kellemes tízórai vagy uzsonna. No persze, ha marad, hiszen ez a nutellás
változat alig érte meg a másnapot. Az ötletet Jamie Olivertől lestem, de nem az
ő leírása alapján készítettem.
A kalácstészta receptjét ITT találjátok, amikor megsütöttem az
első GoodFood magazin kardamomos-almás diós receptjét.
Az ott felsoroltakon kívül szükségünk van még egy kis üveg
nutellára. A formázás ránk van bízva. Készíthetjük simán feltekerve, fonatként,
vagy ahogy én készítettem, kettéválasztva és egymásba tekerve.
Mikor megkelt a tészta vegyük ketté a tésztát, nyújtsuk ki.
Használjuk fel az egész üveg nutellát és fele-fele arányban kenjük meg a
tésztát, tekerjük fel, majd sodorjuk össze. A továbbiakban az előző recepthez
hasonlóan járjunk el…
4 megjegyzés:
Tessék mondani, maradt még ? Jövök egy pár falatra :) Nagyon guszta!!
Igazán jól hangzik! :)
Nyálindítóan jól néz ki!
Hú van Nutellám,ez isteni finom lehet megcsinálom! Viszem a receptet!!
Megjegyzés küldése