2012. ápr. 17.

Nutellás kalács


Kezdek belejönni és ráéreztem a kalács sütés fortélyaira is. Ennek igazán csak a férjem örül, én kevésbé, mert nem szeretném visszahízni a nehezen leadott kilókat :) Mivel megtaláltam, a számomra tökéletes kalácstészta receptet meg kell mondanom, hogy nem csak frissen, de két nap után is puha, kellemes tízórai vagy uzsonna. No persze, ha marad, hiszen ez a nutellás változat alig érte meg a másnapot. Az ötletet Jamie Olivertől lestem, de nem az ő leírása alapján készítettem.
A kalácstészta receptjét ITT találjátok, amikor megsütöttem az első GoodFood magazin kardamomos-almás diós receptjét.
Az ott felsoroltakon kívül szükségünk van még egy kis üveg nutellára. A formázás ránk van bízva. Készíthetjük simán feltekerve, fonatként, vagy ahogy én készítettem, kettéválasztva és egymásba tekerve.
Mikor megkelt a tészta vegyük ketté a tésztát, nyújtsuk ki. Használjuk fel az egész üveg nutellát és fele-fele arányban kenjük meg a tésztát, tekerjük fel, majd sodorjuk össze. A továbbiakban az előző recepthez hasonlóan járjunk el…

4 megjegyzés:

Viki írta...

Tessék mondani, maradt még ? Jövök egy pár falatra :) Nagyon guszta!!

Gabriella írta...

Igazán jól hangzik! :)

Anazar írta...

Nyálindítóan jól néz ki!

mellissina2 írta...

Hú van Nutellám,ez isteni finom lehet megcsinálom! Viszem a receptet!!