2012. máj. 13.

Zöldfűszeres, cukkinis csirke


Egy igen egyszerűen, gyorsan összedobható étel a diéta jegyében. Szerencsére már a megtartás időszakát élem, vagyis a leadott kilók megtartására törekszem, így talán még jobban oda kell figyelnem, hogy mit is eszem. Néha a kísértés hatalmába kerít, de ha hasonló ebédet fogyasztok most már egy-két nasi belefér az életembe.
1 nagyobb csirkemell – 1 nagyobb cukkini – só – bors (jelen esetben csirkefűszer) – 1 gerezd fokhagyma – metélőhagyma – majoránna – sok-sok petrezselyem
A csirkéket vágjuk közepes darabokra vagy ízlés szerinti formára, majd sózzuk, borsozzuk. Hatásosabb íz kedvéért helyette használhatunk húsfűszert. Egy nagyon kevés olajon, vagy oliván kezdjük el átpirítani. Amikor kezd színt kapni, adjunk hozzá egy kevés vizet vagy húsalaplevet. Ha lassan kész a húsunk, adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott cukkinit és préselt fokhagymát. Ilyenkor már óvatosan keverjük, hogy a zöldségünk ne törjön össze. Ha elforrt a nedvesség pirítsuk össze  és csak a legvégén szórjuk meg a fűszerekkel, hogy ne égjenek le. Ízlés szerint bármivel lehet (szárított változatban is), én jelen esetben majoránnát, metélőhagymát és a legvégén, amikor levettem a tűzről petrezselymet szórtam bele. 

Nincsenek megjegyzések: