2013. febr. 26.

Zöldfűszeres tojás „szendvics”, fűszeres, csemegeuborkás vajjal, sonkával és sajttal

Nővérem egyik kedvenc hidegtál étele, valamint születésnapom egyik fő attrakciója volt, hiszen látványra és színre, annyira megnyerő tud lenni ez a sok kellemes egymásra épített pasztell szín. Alapjáraton tekercsként szokták készíteni, de most szendvics alakra gondoltam. Így nosza, mindenki maga dönti el, hogy milyen formára ötvözi.
Tojás: 8 tojás – 30g liszt – ½ dl tej – metélőhagyma – petrezselyem – só – bors – 2 ujjnyi sajt
Vajkrém: 3 púpos kanál vaj – ízlés szerinti fűszerek (nálam, metélőhagyma – petrezselyem – bors – csipet majoránna) – csemegeuborka (mérettől függ – közepes 4-5 db.) – ízlés szerint még tehetünk bele egy kevés mustárt is
+ sonka – 3 ujjnyi sajt
Felverjük a tojásokat (érdemes robotgéppel) hozzáadva a fűszereket, tejet, reszelt sajtot és legvégén lisztet. A sütőnkhöz adott nagy tepsit béleljük ki sütőpapírral, öntsük bele és 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre. Kb 10-15 perc. A vajat keverjük el a fűszerekkel, és apróra vágott csemegeuborkával. A lepényünk felét kenjük át a vajjal, szórjuk meg a sajt háromnegyedével, helyezzük rá a sonkát, maradék sajtot, majd a lepényünk másik felével takarjuk be. Tegyük hűtőbe egy órára pihenni. Ha tekercset készítünk hasonlóan járjunk el, csak akkor az egész lepényünket kenjük, szórjuk stb….

3 megjegyzés:

Katalin írta...

Magyon guszta, mutatós, ünnepi alkalmakra valóban kiváló!

Vicuska írta...

Ez remek!!!

Ebdette írta...

Nagyon jól néz ki :) állagra milyen a tojás??