2010. febr. 26.

Brutál sült tarjás, tükörtojásos... szendvics

Ízlelőbimbókat felcsatolni, gyilkos képek következnek :)
Reggeli, vacsora vagy csak, ha éhesek vagyunk, de ha nem, akkor is képesek leszünk benyomni egy adaggal. Gyakran készítem minden napszakra. Férjem és nemkülönben én is imádjuk. Ízek és illatok kavalkádja. Szomszédok is kössék fel, amijük van :)

Minden hozzávalót a szendvicsek mennyiségéhez kell számolni. Egy adaghoz:

1 magos zsömle (szőlőmagos, magos kenyérkéket használtam, amit sajnos nem én sütöttem) – 2 füstölt főtt tarja szelet – 1 tojás – 1 szelet sajt – 1 csemege uborka


Először, attól is függ, hogy sima vagy teflon serpenyőnk van egy csepp olajon a tarjákat, megsütjük. Majd a tojásokból tükörtojást készítünk, de most mindkét oldalát, süssük át, hogy a sárgája is megdermedjen. A zsömléket kettészeljük, az aljára fektetjük a két tarja szeletet, a tojást, a sajtot és rá a szelet uborkákat, utána jöhet a fedele. Ennyi a mennyei szendvics titka :)

4 megjegyzés:

Raindrop írta...

Atyaég!
Fél órája keltem, és pont azon agyalok mit kéne reggelizni.
Hát két ilyet bevágnék.
Viszont tarja nincs itthon, csak paprikás szalámi. :)

Bianka írta...

Azzal is tükéletes. Jó étvágyat :)

Andi írta...

Tényleg brutálisan néz ki!
Fini lehet.....

Liza írta...

Nagyon jól hangzik, biztos kipróbálom!