2010. márc. 8.

Házi rizspuding, gyümölcsökkel


Hogy is mondjam ez csak úgy jött, de milyen jól jött, hogy jött, mert jöttek vendégek :)
Na, ebből csak azt akartam kihozni, hogy isteni finom lett. Mint szikra pattant ki az agyamból, semmi recept nélkül. Lehet, hogy nem is pudingnak kéne nevezni? Lehet, hogy csak rizs desszertnek? De ez illik a legjobban rá :) Lehet, hogy már készítették előttem, nem tudom, de ez semmit nem változtat a lényegen, hogy ki kell próbálni.

300g rizs – 4 dl tejszín – 1l tej – 4 kanál cukor (vagy ízlés szerint) – vanília rúd (vagy aroma v. Bourbon vaníliás cukor) – fahéj – 4 zselatin lap – gyümölcs


A tejet felteszem főzni benne a kikapart vanília magokkal és rúddal. Felforraljuk. Ha megtörtént átszűrjük a tejet egy másik edénybe a magok miatt.
Mivel nem volt itthon most 3 Bourbon vaníliás cukorral helyettesítettem. Szerintem így is tökéletes. Hozzáadjuk a rizst, a cukrot és egy mokkáskanál fahéjat, majd készre főzzük, úgy hogy a rizs szívja magába a tejet, ha szükséges adjunk hozzá még, hogy ne égjen le. Majd, hagyjuk kb. 10 percet pihenni.
Közben a zselatin lapokat vízben áztatjuk. A tejszínt feltesszük melegedni, de már nem kell, hogy forrjon. Beletesszük a zselatint. Addig kevergetjük, míg el nem olvadnak. Ha már jó hozzákeverjük a rizst. Tapadásmentes formába kanalazzuk és hűtőbe téve készre dermesztjük, majd kifordítjuk. Gyümölccsel tálaljuk, de bele is tehetjük még az összeállításnál.
Szerintem legközelebb 3 zselatinnal próbálkozom, lehet, hogy az is elég.


Fontos a rizst nem szabad túl, vagy agyonfőzni, mert úgy jó, ha érződik, hogy valóban rizsből áll a desszert és van mit rágni :).



Köszönöm a díjat, amit Vikitől kaptam.
Nagyon jól esett :)
Ajánlom, minden kedves blogtársamnak, akik napról, napra finomabbnál, finomabb ételekkel kápráztatnak el

17 megjegyzés:

Gál Edith írta...

Nagyon nagyon guszta!!

Livi írta...

Húúú dejól néz ki! Tegnap is benéztem ide és találgattam mit tartasz a kezedben az új képen :D
Ismét nagyon ügyes voltál :)

Névtelen írta...

Húú, de jól néz ki. :) Honnan jönnek neked ilyen ötletek?Csak úgy kipattannak, vagy kicsit azért filózol rajtuk?
(És ott a bárány is!):)

DebiGabi írta...

Ez nagyon jól nézni kis. Egyszer én is ki fogom próbálni!!

Raindrop írta...

Úristen, de gyönyörű!
Azonnal vízjelezzed az összes képet, mert szanaszét fogják lopni a neten. ://
Az a barika csuda édes. Bárány függő vagyok, semmilyen plüsst nem szeretek, de van 3 db happyboxos barikám, őket imádom. :D

Bianka írta...

Köszönöm Lányok :)

Dia írta...

Jujj, de jól néz ki! Kipróbálom! Mit értesz tapadás mentes alatt? Mibe tegyem? Szilikon, teflon?

Bianka írta...

Én teflonba raktam és azt is enyhén beolajoztam

Andi írta...

Úr isten!
De guszta!!!!
Kérek!!!!!!!

Ágnes írta...

Bianka! Ez nagggyon jól néz ki! Biztosan isteni! Szerintem én tuti ki fogom próbálni ;-) Ágiii

Gicus írta...

Nagyon jól néz ki! Ki is fogom próbálni! :)

Reni írta...

szép lett az új sablon! amúgy is díjazom a világos háttereket :)
Jó ez a rizspuding! Nagyjából én is így csináltam a rizsfagyit, csak abba nem volt zselatin :]

Bettyó és Maya írta...

Gyönyörű lett!!! Szinte érzem az ízét a számban:-)

Bianka írta...

Köszönöm :)))

Sablon és a rízs nevében is

Mary írta...

Jaj de guszta!:)Nagyon megkívántam!

Névtelen írta...

Nagyon jó az új dizájn!:)

egycsipet írta...

Aztaaaa, de jól néz ki! :))