Nincs az embernek ideje, mindig több fogásos vacsorát főzni, főleg, ha este munkából hazaérve örül, ha pár percet családjával tölthet.
Azért durva, hogy többet vagyunk a munkahelyünkön, mint otthon. Nem csodálom, hogy a múltkór ösztönösen a munkahelyi címet adtam meg az otthoni helyett a boltban :)))) Milyen ciki volt.
Na, egy szó, mint száz erre találták ki ezeket az isteni egytál ételeket. Nem is bánja az ember, hiszen mennyei vacsorák.
Azért durva, hogy többet vagyunk a munkahelyünkön, mint otthon. Nem csodálom, hogy a múltkór ösztönösen a munkahelyi címet adtam meg az otthoni helyett a boltban :)))) Milyen ciki volt.
Na, egy szó, mint száz erre találták ki ezeket az isteni egytál ételeket. Nem is bánja az ember, hiszen mennyei vacsorák.
3 ujjnyi szalonna – 1 hagyma – 1 paprika – ha van paradicsom – só – bors – pirospaprika – majoranna – arasznyi száraz kolbász – 1 pár valami (virsli, pápai páros, lecsó kolbász, debreceni stb....) – 1 kg krumpli
A szalonna kockákat zsírjára sütjük, hozzáadjuk a kockákra vágott hagymát, majd sorjában a paprikát, paradicsomot és végül fűszerezzük: bors, majoranna és pirospaprika. Utána egyből öntsük fel egy bögre vízzel, hogy a paprika ne égjen oda. Addig kockázzuk fel a meghámozott burgonyát és adjuk hozzá, majd annyi vizet, hogy ellepje. Akkor sózzuk vagy ételízesítőzzük. Lassú lángos főzzük. Félidőben adjuk hozzá a szárazkolbászt, majd a végén a sima kolbászt (virsli, lecsókolbász vagy bármi mást). Ha szükséges a vizet pótoljuk.
Én személy szerint a krumplit villával összetörve és sok-sok savanyúval szeretem. Férjem meg egyben kanállal
15 megjegyzés:
Jujj, jól néz ki, már szerintem vagy 2 hónapja eszemben van, hogy csináljak, de nem jött össze, talán majd most. :D
Én néha szoktam nokedlit szaggatni bele, úgy is fini! :)
Hmmm, de szeretem, jó, hogy eszembe juttattad!:)
Jaj, de imádom! Én teszek bele csipetkét és rengetek kenyérrel tunkolom! Jaj, nagyon megkívántam! Remek kis kaja! Remek!:)
Köszönöm, azért is tettem fel, mert mi is száz éve ettünk már.
Nokkedlivel, vagy csipetkével mennyei lehet
Bianka ha hiszed ha nem én is ezt készültem ma megfőzni és feltenni a blogomba :D :D :D :D
Jól néz ki! Az én verzióm csak apró részletekben tér el :) Közben kiderült, hogy nincs itthon kolbász, szóval én majd később főzöm meg :)
Jól néz ki, s igazán kívánatos. Ez lesz ma. :)
Köszönöm :)
Bianka!
Nap mint nap ott néztél velem farkas szemet nálam,és soha nem néztem be hozzád!Hogy én milyem I Z É vagyok...Engem kétszer kéne csinálni...Most már én is redszeresen olvaslak Téged:)))Ez a paprikás krumpli pedig nagyon szép.Én ugyan nem szeretem,de most megennék belőle egy tányérkával.
Bocs ne haragudj!Összekevertelek valakivel...De ciki....Ez nagyon cikííííííííííí.........Hát én tényleg I Z É vagyok:)De ettől eltekintve a paprikás krumplid nagyon guszta,és még mindig megennék egy tányérral:)
Tényleg bocsi:)
Semmi gond megesik az ilyen Mennek jönnek a frontok megviselnek minket :))))
Finom!!!!!!Egy tavaszi dij var rad a blogomon!!!Szia!
Háth izé...
Én nem szeretem a paprikás krumplit. (pirulás)
Ahogy a rakott krumpli sem tartozik a kedvenceim közé. Ez a két étel az, amit külön hozzávalóiban szeretek, de együtt elkészítve nem.
Viszont a rumos diós kekszből feltankolok, Palkót újra megdögönyözöm, kap egy fejbúb puszit, és viharzok tovább. :D
Raindrop, átadom Palkónak az üdvözleted :)
Én viszont szeretem el is vettem egy tányérral.:)
Mary jó étvágyat hozzá :)
Megjegyzés küldése