2010. márc. 4.

Hétköznapi szerénységek, Paprikás krumpli


Nincs az embernek ideje, mindig több fogásos vacsorát főzni, főleg, ha este munkából hazaérve örül, ha pár percet családjával tölthet.
Azért durva, hogy többet vagyunk a munkahelyünkön, mint otthon. Nem csodálom, hogy a múltkór ösztönösen a munkahelyi címet adtam meg az otthoni helyett a boltban :)))) Milyen ciki volt.
Na, egy szó, mint száz erre találták ki ezeket az isteni egytál ételeket. Nem is bánja az ember, hiszen mennyei vacsorák.

3 ujjnyi szalonna – 1 hagyma – 1 paprika – ha van paradicsom – só – bors – pirospaprika – majoranna – arasznyi száraz kolbász – 1 pár valami (virsli, pápai páros, lecsó kolbász, debreceni stb....) – 1 kg krumpli

A szalonna kockákat zsírjára sütjük, hozzáadjuk a kockákra vágott hagymát, majd sorjában a paprikát, paradicsomot és végül fűszerezzük: bors, majoranna és pirospaprika. Utána egyből öntsük fel egy bögre vízzel, hogy a paprika ne égjen oda. Addig kockázzuk fel a meghámozott burgonyát és adjuk hozzá, majd annyi vizet, hogy ellepje. Akkor sózzuk vagy ételízesítőzzük. Lassú lángos főzzük. Félidőben adjuk hozzá a szárazkolbászt, majd a végén a sima kolbászt (virsli, lecsókolbász vagy bármi mást). Ha szükséges a vizet pótoljuk.

Én személy szerint a krumplit villával összetörve és sok-sok savanyúval szeretem. Férjem meg egyben kanállal

15 megjegyzés:

egycsipet írta...

Jujj, jól néz ki, már szerintem vagy 2 hónapja eszemben van, hogy csináljak, de nem jött össze, talán majd most. :D
Én néha szoktam nokedlit szaggatni bele, úgy is fini! :)

Névtelen írta...

Hmmm, de szeretem, jó, hogy eszembe juttattad!:)

szepyke írta...

Jaj, de imádom! Én teszek bele csipetkét és rengetek kenyérrel tunkolom! Jaj, nagyon megkívántam! Remek kis kaja! Remek!:)

Bianka írta...

Köszönöm, azért is tettem fel, mert mi is száz éve ettünk már.
Nokkedlivel, vagy csipetkével mennyei lehet

Livi írta...

Bianka ha hiszed ha nem én is ezt készültem ma megfőzni és feltenni a blogomba :D :D :D :D
Jól néz ki! Az én verzióm csak apró részletekben tér el :) Közben kiderült, hogy nincs itthon kolbász, szóval én majd később főzöm meg :)

Food&Wine írta...

Jól néz ki, s igazán kívánatos. Ez lesz ma. :)

Bianka írta...

Köszönöm :)

Niki írta...

Bianka!
Nap mint nap ott néztél velem farkas szemet nálam,és soha nem néztem be hozzád!Hogy én milyem I Z É vagyok...Engem kétszer kéne csinálni...Most már én is redszeresen olvaslak Téged:)))Ez a paprikás krumpli pedig nagyon szép.Én ugyan nem szeretem,de most megennék belőle egy tányérkával.

Niki írta...

Bocs ne haragudj!Összekevertelek valakivel...De ciki....Ez nagyon cikííííííííííí.........Hát én tényleg I Z É vagyok:)De ettől eltekintve a paprikás krumplid nagyon guszta,és még mindig megennék egy tányérral:)
Tényleg bocsi:)

Bianka írta...

Semmi gond megesik az ilyen Mennek jönnek a frontok megviselnek minket :))))

Judy (Erzsébet Iudith Fat) írta...

Finom!!!!!!Egy tavaszi dij var rad a blogomon!!!Szia!

Raindrop írta...

Háth izé...
Én nem szeretem a paprikás krumplit. (pirulás)
Ahogy a rakott krumpli sem tartozik a kedvenceim közé. Ez a két étel az, amit külön hozzávalóiban szeretek, de együtt elkészítve nem.

Viszont a rumos diós kekszből feltankolok, Palkót újra megdögönyözöm, kap egy fejbúb puszit, és viharzok tovább. :D

Bianka írta...

Raindrop, átadom Palkónak az üdvözleted :)

Mary írta...

Én viszont szeretem el is vettem egy tányérral.:)

Bianka írta...

Mary jó étvágyat hozzá :)