Borjú máj (én most pulykát vettem) – liszt – bors – szalonna – egy kis olaj – hagyma – só
A borjú májat lehártyázzuk, ha túl vastag kettészeljük és kisebb szeletekre vágjuk, megborsózzuk sózzuk és lisztbe forgatjuk. A többi máj fajtát nem hártyázzuk és nem sózzuk. A többi mozzanat ugyanaz. Azért is vettem pulykát, mert nincs vele ennyi gond.
A szalonnát szeletekre vágjuk, beirdaljuk és zsírjára sütjük.
A szalonna kisült zsírjához tegyünk egy kis olajat, hogy ne égjen tovább és forrón süssük ki a májat. Ha még van kedvünk és szeretjük hagymákat is kisüthetünk, amiket vékony szeletekre szelünk, belisztezünk és kisütünk.Bármilyen körettel tálalhatjuk mellé téve a karéj szalonnát, és ha úgy adódik, a hagymát.
2010. márc. 2.
Marshall máj
Nászutas szállodánknak, nagyon jó, inkább fantasztikus szakácsa volt. Annyira, ízletesre készítette az ételeket, hogy azóta sem ettem, pl. olyan rántottát vagy májat. És sorolhatnám a többi egy héten át fogyasztott finomságait. Ami még nagyon tetszett, hogy a hústól a zöldségen át, mind a szálló saját bió farmjáról származott. Itt ettünk először Marshall májat is. Azóta étkezésünk része. Én így tanultam lehet, más másként készíti.
Címkék:
Gyorsan,
Hétköznapra gyorsan,
Húsok,
Marha,
Olajban sült,
Pulyka
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Nem vagyok májrajongó, szerintem kb. 2 évben egyszer eszem, akkor is csirkemájat :)), de ez itt fent nagyon guszta. Ráadásul szalonnával és hagymakarikával... Mmmm! :))
Azta...marha jól néz ki!
Én imádom, a szalonnát a tetején szintén. sajnos... :-(
Uram anyám!:)
Ez micsoda pazar egy kép!:)))
...borsózzni ? borsozni.igy finomabb és van értelme is
...borsózzni ? borsozni.igy finomabb és van értelme is
Megjegyzés küldése