2010. ápr. 13.

Libazsíros, fokhagymás sült csirke comb


Apué szokták készíteni a finom igazi házias libazsírt, így ilyen téren ők a fő beszállítóim :) Vasárnap újfent hoztunk egy üveggel tőlük, így jött az ötlet…
Ha van, szeretem a sült húsokat egy kis libazsírral tuningolni, mert nagyon finom különleges ízvilágot kölcsönöz nekik. A másik nagy kedvenc a fokhagyma, amit igazából nem lehet elrontani. Ennek a kettőnek a keveréke meg…

4 csirke comb – húsfűszer – sok-sok fokhagyma – paprika – hagyma – libazsír

Készítünk egy sűrű pácot. Sok-sok fokhagymát belepréseljük a 3-4 kanál enyhén olvasztott libazsírba és belekeverjük a húsfűszerünket is. Ezzel megkenjük a csirkénket, úgy, hogy a bőre alá is kerüljön. Jó, ha a sütés előtt legalább egy órával elkészítjük, hogy az fokhagyma íze átjárja a húst. A tepsibe elfektetjük a combokat, körbeszórjuk nagy szeletekre vágott hagymával, paprikával, majd felöntjük egy kevéske vízzel. Tényleg csak kevéssel, hogy ne égjen oda. Fedő vagy fólia alatt megpároljuk, utána levéve készre sütjük. Bármilyen fajta körettel tálalhatjuk.

11 megjegyzés:

Livi írta...

Húúú ez így kora reggel...:D Naggggyon tetszik! Mennyei lehetett!

Dia írta...

Mit nem adnék érte? Isteni lehet! Biztos Én is csinálok majd!

Andi írta...

Isteni....én is kérném az egész tányérral, mindent ami rajta van!

Kata írta...

Hmmmmm...jöhet!!!

Bianka írta...

Köszönöm :)Még van kettő, ha mindenkinek megfelel ;)

Gizi írta...

Látom jókor érkeztem, mert még van belőle!!!:)) Istenien néz ki, most jó nagyokat nyelek itt és szemezek a combikával.:))

Liza írta...

Ha marad az utolsóra én is igényt tartok:-) Nagyon guszta!!!

judy írta...

Bianka,gyere be hozam!Var rad valami!!!

Bianka írta...

Köszönöm Lányok

Elfogyott :)

andi írta...

A libazsírt kihagynám(nem bírom sem a kacsát,sem a libát),de a csirkecomb jöhet!!!!!

Viki írta...

Tudtam, hogy most kell jönnöm, mert ha előbb, akkor fuccs az egész eddigi diétának:)) Nagyon gusztusos, júj de ledörzsölném róla a libazsirt:))