Apué szokták készíteni a finom igazi házias libazsírt, így ilyen téren ők a fő beszállítóim :) Vasárnap újfent hoztunk egy üveggel tőlük, így jött az ötlet…
Ha van, szeretem a sült húsokat egy kis libazsírral tuningolni, mert nagyon finom különleges ízvilágot kölcsönöz nekik. A másik nagy kedvenc a fokhagyma, amit igazából nem lehet elrontani. Ennek a kettőnek a keveréke meg…
Ha van, szeretem a sült húsokat egy kis libazsírral tuningolni, mert nagyon finom különleges ízvilágot kölcsönöz nekik. A másik nagy kedvenc a fokhagyma, amit igazából nem lehet elrontani. Ennek a kettőnek a keveréke meg…
4 csirke comb – húsfűszer – sok-sok fokhagyma – paprika – hagyma – libazsír
Készítünk egy sűrű pácot. Sok-sok fokhagymát belepréseljük a 3-4 kanál enyhén olvasztott libazsírba és belekeverjük a húsfűszerünket is. Ezzel megkenjük a csirkénket, úgy, hogy a bőre alá is kerüljön. Jó, ha a sütés előtt legalább egy órával elkészítjük, hogy az fokhagyma íze átjárja a húst. A tepsibe elfektetjük a combokat, körbeszórjuk nagy szeletekre vágott hagymával, paprikával, majd felöntjük egy kevéske vízzel. Tényleg csak kevéssel, hogy ne égjen oda. Fedő vagy fólia alatt megpároljuk, utána levéve készre sütjük. Bármilyen fajta körettel tálalhatjuk.
11 megjegyzés:
Húúú ez így kora reggel...:D Naggggyon tetszik! Mennyei lehetett!
Mit nem adnék érte? Isteni lehet! Biztos Én is csinálok majd!
Isteni....én is kérném az egész tányérral, mindent ami rajta van!
Hmmmmm...jöhet!!!
Köszönöm :)Még van kettő, ha mindenkinek megfelel ;)
Látom jókor érkeztem, mert még van belőle!!!:)) Istenien néz ki, most jó nagyokat nyelek itt és szemezek a combikával.:))
Ha marad az utolsóra én is igényt tartok:-) Nagyon guszta!!!
Bianka,gyere be hozam!Var rad valami!!!
Köszönöm Lányok
Elfogyott :)
A libazsírt kihagynám(nem bírom sem a kacsát,sem a libát),de a csirkecomb jöhet!!!!!
Tudtam, hogy most kell jönnöm, mert ha előbb, akkor fuccs az egész eddigi diétának:)) Nagyon gusztusos, júj de ledörzsölném róla a libazsirt:))
Megjegyzés küldése