20 dkg sima liszt – 10 dkg teljes kiőrlés (nekem nem volt, így barna rizslisztet tettem) – fél kocka élesztő – só – kevés meleg víz – tojás – magok (szezám, tökmag volt itthon)
Az élesztőt egy deci langyos vízben feloldom. Nem futtatom fel. A lisztet, a sót, két marék szezámmagot, élesztős vizet, meg még annyi vizet, ami felvesz összegyúrjuk, úgy hogy egy keményebb tésztát kapjunk. Ha megvagyunk, két kenyérke szerűségre formáljuk, majd beirdaljuk a tetejét és meleg helyre duplájára kelni tesszük. A végén egy tojás vízben elkeverünk és azzal megkenjük a tetejét, majd ízlés szerint megszórjuk magvakkal. Előmelegített sütőben készre sütjük. Nem kell túl pirosra.
Téliszalámival tuningoltuk.
És ráadás. Egy újabb sztárfotó, a hidegre való tekintettel még elég nagy bundussal :))))
11 megjegyzés:
Ez a kenyer tenyleg jol johet veszhelyzetben!Na de az a kutyus!!!!!Hat,komolyan annyira draga,es hogy elvezi a fotozast!:))Nagyon fotogen
Szeretem a magvas kenyeret!!nagyon!!!
A kutyusod tündéri:):)
Jó kis recept!!! El is mentem :)
Kutya pedig még mindig imádni való!
Nagyon jó a kenyér és nagyon aranyos a kutyusod!!!! :)))
Mindenkinek köszönöm! Palkó nevében is
Klassz lett a kenyered, szeretem a magos kenyereket, mégis ritkán sütök, úgyhogy most szívesen megkóstolnám a tiédet, ha lehetne. :)
Kutyus zseniális. :D
De ügyi vagy, hogy csak így összedobod! Nagyon szépséges....
Édes a kutya, ebből itt meg küldhetnél egy párat igazán!:-))
Köszönöm lányok! Finom volt. Jó ropogós. Sajnos elfogyott
Szia!
Köszi, hogy az olvasóm lettél. Irigyellek a kutyus miatt. :)
Jó, ok, kérek!:)
Nagyon szeretem a magos kenyereket, imádom, ahogy ropog a tetején!:)
Megjegyzés küldése