2010. ápr. 4.

Parajos, gombás tejszínes csirke "D"

Minden alapanyagát szeretem külön-külön is. Igazából parajos, gombás tejszínes tésztát akartam készíteni, de be volt zárva a bolt és nem tudtam venni magamnak rizstésztát, vagy valami diétásabbat, így maradtam a csirke tuningnál. Férj, amúgy sem eszi a gombát, így ez teljes mértékben enyém kaja lett :)))
Még a csirkéshez is, leginkább a tésztát tudnám elképzelni vagy rizst köretnek. Viszont én csak magában ettem.

1 csirkemell – fél mirelit leveles paraj – 3 nagyobbacska gomba – kis doboz főző tejszín – só – bors – majoránna – szerecsendió – arasznyi póréhagyma – margarin – 2 gerezd fokhagyma

A vékony karikákra vágott póréhagymát a vajon egy kicsit megdinsztelem, hozzáadom a kockára vágott csirke mellett. Majd megfűszerezem borssal, majoránnával, szerecsendióval és sóval vagy ételízesítővel. A gombákat kisebb kockákra vágjuk és a már előre felengedett parajjal, kb. öt perc után, a húshoz adagoljuk. Belenyomjuk a 2 fej fokhagymát is, majd készre főzzük. A végén felöntjük a tejszínnel és még, vagy 3-5 percet főzzük. Óvatosan a vízzel, mert a csirke és a gomba is ereszt nedvességet. Az ételünknek, meg inkább sűrűbb, mártásosabbnak kell lennie.

7 megjegyzés:

Gizi írta...

Hú ez isteni finom lehetett, én is nagyon szeretem az ilyen ételeket.

A rizstésztáról kérdeznélek, úgy kell főzni mint a másik tésztát és ízre van-e lényeges különbség? Most lehet itt nálunk is kapni a boltba, de nem mertem venni.

Livi írta...

Hú ez nagyon finom lehet :) Nem semmi, hogy megtudtad enni így simán... mármint biztos így is isteni :) csak az én buta fejemnek kell a köret :(

Bianka írta...

Köszönöm!

Gizi, nem úgy kell. Felforralod a vizet. Beleteszed a tésztát, lefeded és elzárod alatta a tüzet. Majd hagyod 2-5 perc közötti időre puhulni. Azért írom ezt az inervallumot, mert van, aki keményebben, van, aki puhábban szereti. Kotolni kell közben. Szerintem lényegében nincs annyira más íze.

Livi, a muszáj nagy úr, úgy is vétkeztem sütikkel és kaláccsal :(

Andi írta...

Ma én is valami hasonlót csináltam, kicsit más ízesítéssel. Cserélünk egy tányérral, szívesen megkóstolnám a tiédet?!

Ami írta...

Nagyon guszta!
De már kiwi vagyok, mit jelentenek az idézőjeles betűk az ételmegnevezés után? Lemaradtam - irulpirul...

Bianka írta...

Köszönöm

Andi cserélhetünk ;)

Ami, ott van oldalt egy káposzta arra rá van írva "D" és "V" és a címe ők is heteik alatta meg Diétások és Vegások. Ha pl ezt látod "1/2D" akkor egy kis átalakítással pl egy diétás is ehet belőle :)

Gizi írta...

Köszönöm a válaszodat!! Holnap megyek és veszek egy csomaggal kipróbálásra. Habár biztos vagyok benne, hogy nekem is ízlik majd.