Már nagyon rég óta tervezem és főleg a grill időszak közeledtével, jobban és jobban kívántuk a saslikot. De sehogy sem jött össze, mert hétvégére mindig rossz idő lett. Így tegnap este fogtam magam és rittyentettem öt perc alatt egy csirkéset. Tepsibe sütöttem, majd jó időben grillen :)
5 saslikra:
1 csirkemell – 3 ujjnyi kolozsvári szalonna – 1 sárgarépa – 2 hagyma – 2 fokhagyma – olaj – sült csirke fűszer A csirkemellet és a szalonnát nagyobb kockákra vágjuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a hagymát negyedbe vágjuk és a negyedeket kettévesszük. A hozzávalókat ízlés szerint felszúrjuk a saslik tűre. Ha nem lenne, akkor hurkapálcikára, amit öt percre vízbe áztatunk, hogy ne égjen oda majd a sütőben. Olajból, fűszerből és két préselt fokhagymából készítünk egy pácot. Egy ecsettel, jól megkenjük a saslikokat. Egy kiolajozott tepsibe rakjuk, víz hozzáadása nélkül lefedjük fóliával, majd előmelegített sütőben legalább fél órát pároljuk, ezután a fóliát levéve készre sütjük. Salátával tálaltam.
2010. máj. 11.
Csirkés-szalonnás saslik
Címkék:
Csirke,
Grill hús és zöldség,
Gyorsan,
Hétköznapra gyorsan,
Húsok
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
16 megjegyzés:
A múltkorában terveztünk hasonlót, de elmaradt; ezt látva most sajnálom...
Én is tervezek a hétre saslikot készíteni! Sárgarépa jó ötlet, abból is teszek :)
nyami!
Hú, jöhetne már a grillszezon!
Nah...,mikor menetek a grill party-ra:)
Na ezt bisztos meg csinalom en is....csak jöjön a jo idö!!!
De mond meg nekem milyen a kolozsvari szalonna???Ahogy latom valami bacon fele szalonaval???Szia.
Imádom a saslikot! Főleg grillezve, de így se lehet kutya!
Ugye lányok, de jó is lenne már az igazán jó idő :)
Igen húsos. Én úgy kérem a hentesnél és úgy is van kiírva, hogy kolozsvári szalonna.
Nálunk most éppen jó idő van, azaz túlságosan is meleg. Nem helyeznéd át a saslikodat ? Már nagyon éhes vagyooooook. Különösen a mai tejbegriz után :)) No de ami késik, nem múlik, s még húsos szalonám is van a fagyasztóba:))
Szia!
Gratu a saslikhoz, nagyon guszta!!!!!
Sajna nálunk nem lehet grillezni, hála a tetőtéri lakásnak, meg a tilalomnak az udvarra. Majd megpróbálok a sűtőben alkotni valamit. Amúgy a kolozsvári szalonna nyers, sózott és füstölt, és szabály szerint 3 húscsíknak kell lennie benne.
Viki imádom a tejbegrízt
Krisztu én is tepsiben készítettem
Hogy milyen jó ötleteid vannak!
Nagyon guszta!!!! Olyan csábító, lehet a hétvégén el is csábulok.:) Már ha jó idő lesz.
Jöhetne már a jó idő és ilyen jó kis recepteket a szabadban elkészíteni!!!
Nagyon jó ötlet! Férjem mindig mondja, hogy jó lenne csinálni. Most már csak neki kéne állni!
Szuper kis kaja!:)
Nekem nincs grillem, mármint a sütőben, viszont vettem vaslapot, amivel a gázon lehet grillezni. Remek füstöt tudok csinálni vele a lakásban!:)))
Jah, és az a szalonna darab a nyárson... Jáááááááááááj!:)
Köszi Lányok!
Szepy nekem sincs grill a sütőmben
Megjegyzés küldése