Elérkezett az idő, hogy én is beálljak a Browni készítők sorába, mert be kell vallanom, hogy még sosem készítettem. El sem hiszem, hogy tudtam idáig nélküle élni ;) Pedig nem vagyok csoki rajongó, de ez valahogy más és főleg, hogy ízlésünk szerint nem tettem bele sok cukrot, így még kedvesebb volt a szívemnek, főleg az előre pörkölt dióval.
Tudjátok, van nekem a nagy Reader1s Digest könyvem, amiből már készítettem pl az Angol teasüteményt és még sok minden mást. Tegnap újra elkezdtem lapozni, valami hétvégi recept után kutatva és megakadt a szemem a brownin főleg, hogy a 30 perces kategóriába tartozik. Újfent nem kellett csalódnom. Fél óra alatt egy olyan brutál omlós, ragacsos süteményt dobtam össze, hogy valóban megnyaltuk, mind a tíz ujjunkat. Nem bírtam ki, hogy fahéjat ne tegyek bele, mert nekem evidens a dió-kakaó kombinációhoz.
12 dkg margarin – 4 dkg kakaó – 20 dkg cukor (én csak 170 dkg tettem bele) – 2 nagy tojás – 5 dkg liszt – vagy két marék dió – kis üveg vanília aroma – egy kiskanál sütőpor
Az olvasztott margarint, a vaníliával, tojással és a cukrokkal összekeverjük, utána beletesszük a száraz adalékokat, majd az előre pirított diót. Egy kisebb tepsit használjunk. A recept 30X20-ast ír, talán volt akkora az enyém is. Előmelegítet sütőben 180 fokon 18-20 perc alatt készre sütjük.
Tudjátok, van nekem a nagy Reader1s Digest könyvem, amiből már készítettem pl az Angol teasüteményt és még sok minden mást. Tegnap újra elkezdtem lapozni, valami hétvégi recept után kutatva és megakadt a szemem a brownin főleg, hogy a 30 perces kategóriába tartozik. Újfent nem kellett csalódnom. Fél óra alatt egy olyan brutál omlós, ragacsos süteményt dobtam össze, hogy valóban megnyaltuk, mind a tíz ujjunkat. Nem bírtam ki, hogy fahéjat ne tegyek bele, mert nekem evidens a dió-kakaó kombinációhoz.
12 dkg margarin – 4 dkg kakaó – 20 dkg cukor (én csak 170 dkg tettem bele) – 2 nagy tojás – 5 dkg liszt – vagy két marék dió – kis üveg vanília aroma – egy kiskanál sütőpor
Az olvasztott margarint, a vaníliával, tojással és a cukrokkal összekeverjük, utána beletesszük a száraz adalékokat, majd az előre pirított diót. Egy kisebb tepsit használjunk. A recept 30X20-ast ír, talán volt akkora az enyém is. Előmelegítet sütőben 180 fokon 18-20 perc alatt készre sütjük.
A szeletek nem lettek olyan szépek, mert még forrón szeleteltem, nem volt türelmünk kivárni, meg nagyon omlós is :)))
21 megjegyzés:
Ez a brownie-téma engem is érdekelne. Egyszer ettem barátoknál, és tényleg tök finom. A dió mondjuk nem a szívem csücske, de maga a cucc tök jó lehet!:)
Brutál lehet! Én egyszer próbáltam, de kiskanállal kellett kienni a tálból. Férjem oda is volt érte, Én meg megsértődtem rá (már a sütire) és azóta nem is próbálkoztam vele.
Bianka! ez fantasztikus lehet, én már régóta rajongó-táborba tartozom. Nem is tudom, hogy van energiád ennyi minden elkészítésére, fotózására?!
Nagyon guszta lett. A brownie nagy találmány.
EGyik kedvencem a brownie, mondjuk én csokiimádó vagyok, mint az köztudott :D. Viszont diósat még nem készítettem, nagyon guszta!
Látom sikerült pont jól "megsütni", és nem kiszárítani, ügyes vagy, hogy így elsőre összejött. /Az első browniemat én kb 10 perccel túsütöttem, mert olyan nyersnek tűnt. Ezért kiszáradt, és olyan volt mint a tégla :DDD, De megettük :DDD/
Én pedig Ami ellntétje vagyok...nem az erősségem a csokis,kakaós,sütemény.De ha fehércsokis brownie-val is próbálkozol,arra vevő vagyok:)))
Egyébként nagyon guszta ám...;ODDDD
Na most mit mondhatnék én? A totális csokifüggő?!
Azt, hogy kééééééééééééééééérek :-DDD
Brownie-t bárhol bármikor...;)
Nagyon jól néz ki!
CSODÁS!!!
fantasztikus lehet. en meg soha nem keszitettem, de lassan raveszem magam :-)))).
Csoki és dió, mennyei párosítás a számomra:)
Köszi Lányok, megéri :))
A lányom kedvence! Mi is kérünk!!
Nem ettem és még nem is sütöttem de mindent szeretek ami benne van! Guszta nagyon!
Imádom a csokoládét, így természetesen ez pont egy nekem való recept!!!! Én is kéééééééérek, persze ha a Viki nem kérte el az összeset.:))
Ha legközelebb sütök, mindenkinek postázok, mert már sajnos elfogyott :)))
úúúúúú,és óóó,és áááááá:)):)
csak nyelek nagyokat:)
Jelentem, megsütöttem és isteni lett! :)
Cukorból én még kevesebbet raktam bele, viszont dióból majdnem a dupláját (ez az előre pirítás szenzációs ötlet, nagyon extra lett tőle)... és az egész család odavolt érte, pikk-pakk felfaltuk.
Köszi a receptet.
Krisz nagyon örülök, hogy ízlett :)
20 dkg cukor (én csak 170 dkg tettem bele) ???
:)
Zs
:D - nohát, ezt észre sem vettem! Én ráadásul csak 14 dkg-ot szoktam rakni bele (most sül az 5. alkalommal, mióta elloptam Bianca-tól :D) ---- viszont mi vaníliafagyival esszük (a süti még meleg persze) - nyamm...
Megjegyzés küldése