2010. aug. 6.

Boeuf (böf) saláta

Gyermekkorom meghatározó élménye és salátája. Ha ezt eszem, mindig visszatérek a gyökereimhez. Nagyon kellemes és irtó gyorsan elkészíthető, valamint igazán változatossá tehető. Még azok is megeszik, akik alapjáraton nem ennék meg a zöldséget a levesből, vagyis én :) Anyu, ha húslevest főzött, vacsorára ezt készítette. Főleg, mert a nővérem kedvence, még a mai napig is.
Az alap receptet írom le, de tényleg gazdagíthatjuk kukoricával, burgonyával, almával, tojással vagy bármivel, amit megkívánunk. Egyébként maga a saláta egy francia hússaláta, amit marhahúsból készítettek, de lehet másból is.

Húsleves zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller gumó, ha van burgonya) – húsleves húsa – majonéz – csemegeuborka

Főzünk egy ínycsiklandozó húslevest. Én jelen esetben pulykanyakból. Tudni kell rólam, hogy nem vagyok egy pulykarajongó, de a nyakát, bármikor szívesen megeszem. A zöldségeket, húst külön vesszük a létől és hagyjuk kihűlni. Ha tudjuk előre, hogy saláta is készül, érdemes nagyobb mennyiségű zöldséget belefőzni. Minden egyes alapanyagunkat kockákra vagy karikákra vágjuk, majd összekeverjük majonézzel. Lehet házi vagy bolti készítésű, de nem kell tejföllel hígítani. Sózni sem szükséges az ételt, hiszen a zöldségek sós, ízes lében főttek.

7 megjegyzés:

Mónika írta...

A húslevesben főtt hús nálunk is mindíg ilyesféle salátában végzi. Így elfogy minden a levesből. Nem is tudtam, hogy ez a neve. Mi simán hússalátának hívjuk.:))

Jade írta...

Eppen mara terveztem kesziteni, mert mindjart huslevest fozok...
Nagyon guszta!!

Ildy írta...

De guszta! Aztán lehet boeuf-ögni:)

Andi/cuki írta...

Nagyon guszta, ezt a nevet én sem ismertem!:-))

Gizi írta...

Remek saláta, szívesen megkóstolnám.:))

Már napok óta nem jártam erre, bocsika érte, ezért így utólag GRATULÁLOK a díjadhoz.(nagyon megérdemelted)

Bianka írta...

Köszönöm Lányok!

Nem is a név számít, hanem a tartalom, ami viszont igazán finom :D :D :D

ginko írta...

Visszarepítettél a gyerekkoromba! Köszi