2010. aug. 29.

Rántott húsos lazannya, baconnal

Ez egy véletlen folytán készült fogás. Vagyis kínomban dobtam össze. Balaton után kongott a hűtő, de nem volt erőnk elmenni vásárolni. És a hűtőben várokozó bacon is végnapjait járta. Volt pár szelet karajunk, de burgonyánk nem és így tovább….. A végén elkészítettem ezt a rakott valamit, amire a férjem azt mondta nem is rossz, vagyis lefordítva finom :)

8 szelet karaj – liszt – 4 tojás – zsemlemorzsa – 1 gerezd fokhagyma – 1 nagy doboz tejföl – lazannya tészta (fél doboz) – só – bors – majoránna – petrezselyem – bacon – sajt

A húsokat kiklopfoljuk és egy rántott húst készítünk belőle, amit nem sütünk ki (só, bors, liszt, 2 tojás, zsemlemorzsa). A tejfölt elkeverjük a maradék két tojással, sóval, borssal, majoránnával, petrezselyemmel és a gerezd fokhagymával. Szerintem egy csipet oregánó sem ártott volna neki. Egy kisebb tepsibe elfektetjük a bacon szalonnákat, úgy, hogy lógjon ki, vissza lehessen majd hajtani. Rátesszük a húst, majd sajtot szórunk rá, jöhet a lazannya rá a tejföl, hús, sajt lazannya tejföl, sajt és a végén sok-sok bacon szalonna (keresztbe, kasul). A lazannyákat mindig kenjük meg bőségesen főleg, a felső részt, mert a sütőben kiszáradhat és keménnyé válhat. Fóliázzuk le, és legalább 1 órára tegyük 180 fokos sütőbe. Majd süssük készre. Ha szükségesnek érezzük pár korty vizet is tehetünk alá.

18 megjegyzés:

Ildy írta...

Nahát! És még ilyet!!:)

Unknown írta...

ez nagyon jól hangzik

Mary írta...

Jól hasznosítod a maradékokat!

Mézigörl írta...

Nagyszerű ötlet!

Mónika írta...

Tetszik az ötlet!

Reka írta...

Szuper vagy, barmibol barmilyen fincsi fogast elo tudsz teremteni semmi erofeszitessel. Ez igen !!!! En nem vgayok ilyen. Olyan nehezen jonnek agondolataim !!!! Jovok hozzad orakra!!!!

Livi írta...

Tyűűűű :))) Nem semmi!

mandy tarragon írta...

Hm, nagyon finom lehet :)

Csibe írta...

:) jól kitaláltad!

Bianka írta...

Mindenkinek köszönöm!

Réka a szükség nagy úr :)

Ami írta...

Huh, beájulok! Írtó guszta !: )

Raindrop írta...

Hát ezt lájkolom! :)
Zseniális!
Palkónak puszi! :)

Andi írta...

Jézusom de jól néz ki!

Nelli írta...

Bianka!Ez nagyon finom lehet!:-)

Nóri írta...

Nagyon finom lett,megcsináltam ebédre...

Bianka írta...

Köszönöm Lányok

Nóri nagyon örülök

Nóri írta...

Azt hiszem sok más receptet elkészitek majd,nemrég találtam rá az oldaladra,nagyon tetszik.

Marika írta...

Szerintem is szuper ötlet! Ezt a receptet is elmentem! Köszi!