Férjem a szárazabb ételeket én a szaftosabbakat kedvelem jobban. Bármilyen hús mellé el tudok képzelni egy mártást is. Egyébként így vagyok a savanyúsággal is. Legyen tejfölös, vagy tejszínes nekem savanyúságra van szükségem, hogy csússzon az étel :)
Ezt a szószt nagyon gyakran készítem, egyik kedvencem. A másik előnye, hogy gyorsan és egyszerűen összeállítható. Segítségével egy hétköznapi menüből igazi hétvégi ínyencséget varázsolhatunk. Azért essen szó a húsról is, bár azt mindenki ízlése szerint elkészítheti
Hús: csirke mell – 5 gerezd fokhagyma – 3-4 dl tej – só – bors – liszt
Mártás: 5 gomba – 1 gerezd fokhagyma – 1 hagyma – fél paprika – só (ételízesítő) – bors – majoránna – szerecsendió – petrezselyem – kapor – liszt – főzőtejszín – 5 dkg vaj v. margarin A csirke mellett felszeleteljük. Én vastagságában ketté vágom, és ha szükséges a vastagabb részt enyhén megklopfolom. Majd egy éjszakára a préselt fokhagymás tejbe áztatom. A tálat fedjük le, mert nagyon erős szagot áraszt. Felhasználás előtt szűrjük le, a nagyobb fokhagyma darabokat kaparjuk le, majd sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. A lisztbe forgatás nem fontos. Kevés olajon készre sütjük.
A mártáshoz nagyon apróra vágott hagymát egy kis vajon megdinsztelünk, majd rátesszük az ugyancsak kis kockákra szelt paprikát. Utána jöhetnek a gombaszeletek. Hagyjuk egy kis levet engedni, majd borsózzuk, szórjuk meg majoránnával és frissen reszelt szerecsendióval. A fokhagymát is préselve adjuk az ételhez. Öntsük fel egy kevés vízzel (akkor ételízesítőt használjunk), vagy alaplével (akkor, ha szükséges még sózzuk). Ha megfőtt a gomba készítsünk egy tejszínes habarást egy kanál lisztből és a főzőtejszínből. Adjuk az ételünkhöz és ekkor szórjuk bele a kaprot is (ízlést szerint, én sokkal szeretem). Ha besűrűsödött a legvégén a petrezselyemmel ízesítsük.
Ezt a szószt nagyon gyakran készítem, egyik kedvencem. A másik előnye, hogy gyorsan és egyszerűen összeállítható. Segítségével egy hétköznapi menüből igazi hétvégi ínyencséget varázsolhatunk. Azért essen szó a húsról is, bár azt mindenki ízlése szerint elkészítheti
Hús: csirke mell – 5 gerezd fokhagyma – 3-4 dl tej – só – bors – liszt
Mártás: 5 gomba – 1 gerezd fokhagyma – 1 hagyma – fél paprika – só (ételízesítő) – bors – majoránna – szerecsendió – petrezselyem – kapor – liszt – főzőtejszín – 5 dkg vaj v. margarin A csirke mellett felszeleteljük. Én vastagságában ketté vágom, és ha szükséges a vastagabb részt enyhén megklopfolom. Majd egy éjszakára a préselt fokhagymás tejbe áztatom. A tálat fedjük le, mert nagyon erős szagot áraszt. Felhasználás előtt szűrjük le, a nagyobb fokhagyma darabokat kaparjuk le, majd sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. A lisztbe forgatás nem fontos. Kevés olajon készre sütjük.
A mártáshoz nagyon apróra vágott hagymát egy kis vajon megdinsztelünk, majd rátesszük az ugyancsak kis kockákra szelt paprikát. Utána jöhetnek a gombaszeletek. Hagyjuk egy kis levet engedni, majd borsózzuk, szórjuk meg majoránnával és frissen reszelt szerecsendióval. A fokhagymát is préselve adjuk az ételhez. Öntsük fel egy kevés vízzel (akkor ételízesítőt használjunk), vagy alaplével (akkor, ha szükséges még sózzuk). Ha megfőtt a gomba készítsünk egy tejszínes habarást egy kanál lisztből és a főzőtejszínből. Adjuk az ételünkhöz és ekkor szórjuk bele a kaprot is (ízlést szerint, én sokkal szeretem). Ha besűrűsödött a legvégén a petrezselyemmel ízesítsük.
17 megjegyzés:
Bianka!Micsoda ízek!A gomba és a kapor finom lehet együtt!:-)
Jöhet ebédre:)
Nagyon szépek, hívogatóak lettek a fotók is!
Kapor!!! JÓ ötlet!
Fantasztikusan néz ki! Én is imádom a mártásokat!
Nagyon jól néz ki és fincsi lehet!
:)
De guszta!
El is felejtettem mondani, hogy megcsináltam a pogácsádat snidlinges változatban. Nagyon jó lett!!!
De jól hangzik,és ismét nagyon gyönyörű a tálalás,jó lett volna ebédre,de vacsira sem rossz:-)
Ez nagyon finom lehet, szeretem a kapros mártásokat.
O mancare foarte apetisanta. Imi place sosul de ciuperci cu marar. Pup!
Gyönyörű a tálalásod, mint mindíg. (nagyon halkan irígykedem is egy picit, de ezt csak ilyenkor: éjszaka merem leírni) :))))
A kaprot is, a gombát is nagyon szeretem, de így együtt még nem ettem. Itt lesz az ideje egyszer összeházasítani őke.
Bianka! olyan jó ötleteid vannak !!!!!
Kapor és gomba, én sem ettem együtt, de minden új dologra nyitott vagyok és ehhez a fénykép is hozzájárult:-))
Imádom a kaprot! Szerintem mindennel együtt:))
Mindenkinek köszönöm
Gabi nagyon örülök
Imadom a kapros dolgokat, nagyon jo!!!!
Én is oda vagyok a kapor mártásért, gombával még nem próbáltam, de a képek láttán ki fogom! Ügyi vagy! :-))
Megjegyzés küldése