2010. szept. 16.

Fahéjas, boros pulykasült

Nem vagyunk egy kimondottan pulykarajongók. Valamilyen oknál fogva, a nyakát kedvelem a legjobban, de azt csak húslevesbe főzöm bele. Nagy ritkán sültnek is felkerül az étlapra, de akkor jó-jó fűszeresen, hogy elvegye azt a kimondottan pulykára jellemző ízt. Ne kérdezzétek, hogy mi az mert magam sem tudom :)

Pulyka felső comb – sült csirke fűszer (vagy ízlés szerint) – hagyma – paprika – vörösbor – egész fahéj darabkák
A bőrét nem kell lehúzni, viszont mivel férj nem szereti, így én le szoktam nyúzni. Jól befűszerezzük (a bőre alatt is), jelen esetben a jól bevált sült csirke fűszerrel, majd tegyük egy kiolajozott tepsibe. Tegyük mellé a felnegyedelt hagymát, paprikát, két kisebb darab fahéjat (nagykörömnyi), majd öntsük fel két nagy lögyböletnyi borral. 180 fokon lefedve pároljuk vagy 2 órát, majd fedő nélkül folyamatos locsolás mellett süssük készre

8 megjegyzés:

Ildy írta...

Fahéjas pulyka? Nyami:)

Mézigörl írta...

Csatlakozom Ildyhez! Nyamiiiii!:)

Chef Viki írta...

Fú, micsoda illata lehetett... Imádok borral főzni :-)

Nelli írta...

Fincsi lehet nagyon.Nálunk mellből készülne.:-)A lögyböletnyi nagyon tetszett!:-)

Dia írta...

Óvatosan a fahéjjal jó lehet!

Kata írta...

Biztosan nem lehetett ez rossz;))

Reka írta...

Hat ez nagyon jol hangzik, fincsi lehet!!!!

Latsia írta...

Anyám de finom lehet!!!!