Tészta: 25 dkg liszt – 15 dkg darált dió – 5 dkg darált mák – 10 dkg cukor – 1 tojás sárgája – 20 dkg szobahőmérsékletű vaj – csipet só
Krém: 2 dl tej – 2 evőkanál liszt – vaníliás cukor – cukor – 15 dkg darált dió – rum – 5 dkg vaj
A tésztához az összes alapanyagot kézzel jól összegyúrjuk. Na, akkor kijött pár kedves szó a számon, mert igen csak morzsalékos és nehezen áll össze, de megéri a fáradságot. Készítünk egy kisebb hengert, jól tapasszuk össze, tekerjük fóliába, majd tegyük legalább két órára összedermedni a hűtőbe. Sajnos nekem nem volt időm, mert vendégeket vártam, így csak ¾ órát pihent. Egy kicsit morzsalékosabban szeleteltem ezért vastagabb kekszek lettek. Mert mindenki, ízlése szerinti vastagságúra szelje, viszont számoljátok bele, hogy két darabot össze kell párosítani, így ne legyen nagyon magas, hanem élvezhetően harapható.
Ha megvannak a szeletek, sütőpapíros tepsibe, 180 fokos előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt süssük készre. Hagyjuk hűlni.
A végén két darab közé kenjünk diót és tapasszuk össze. Igaza volt Puffinak nagyon omlós, bár nekem nem ázott át, hanem még másnap is élvezhettük ízeit. Mert sajnos nem lehet belőle sokat enni, igen tömény sütemény.
13 megjegyzés:
Hűűű, micsoda finomság! Viszem is a recepted! Tökre jók a képek is! :D
Recit vittem!:-)Dió, mák!Csak finom lehet!
Fincsi lehet, és milyen jó az a bögre:)
Na, ez az élvezetek halmozása, mák és dió egyben! :))
Hűű, ez nagyon fincsi :)
Csodás lehet.Mondom én,a kekszmániás :-)
Sok-sok dió, jöhet!!!
Nagyon fincsi!
Nyammmm! :)
Lementve!
Szeretném én is!:-))
na örülök tényleg, hogy ennyire ízlett! jó a páros is!! és örültem neked ma!
Nagyon-nagyon tetszik!
Miért nem szóltál dió ügyben? Már van diófánk! :-)
Mindenkinek köszönöm
Jó lenne még összefutni, Doki
Dia nem mondod :) ide vele
Megjegyzés küldése