Végre megtanultam, normális nokedlit készíteni, így nem volt szívem a maradékot kidobni. Tojásost nem kívántam, valami tartalmasabbra, ízesebbre vágytam. Ami a kezem ügyébe került, mint beleraktam. Nagyon finom lett, főleg valami isteni savanyúsággal.
Legalább két főnyi Nokedli – 1 ujjnyi szalonna – 1 kisebb hagyma, vagy egy kisebb arasznyi póréhagyma – lecsó kolbász vagy debreceni – 4 ujjnyi sajt – 1 gerezd fokhagyma – só – bors – majoránna – petrezselyem
Nokedli recept ITT található.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockákra szelt hagymát vagy póréhagymát. Ha pórét, akkor óvatosan bánjunk vele, hogy ne égjen oda, mert keménnyé, szálkássá válik.
Ha üveges, adjuk hozzá a kolbászt, majd keverjük bele a nokedlit. Fűszerezzük és, ha jól átforrósodott szórjuk meg, keverjük át és olvasszuk meg benne a reszelt sajtot. A sajt lehet trapista, edámi, füstölt stb….
Legalább két főnyi Nokedli – 1 ujjnyi szalonna – 1 kisebb hagyma, vagy egy kisebb arasznyi póréhagyma – lecsó kolbász vagy debreceni – 4 ujjnyi sajt – 1 gerezd fokhagyma – só – bors – majoránna – petrezselyem
Nokedli recept ITT található.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockákra szelt hagymát vagy póréhagymát. Ha pórét, akkor óvatosan bánjunk vele, hogy ne égjen oda, mert keménnyé, szálkássá válik.
Ha üveges, adjuk hozzá a kolbászt, majd keverjük bele a nokedlit. Fűszerezzük és, ha jól átforrósodott szórjuk meg, keverjük át és olvasszuk meg benne a reszelt sajtot. A sajt lehet trapista, edámi, füstölt stb….
21 megjegyzés:
Nagyon guszta!
És utólag is boldog névnapot!!!!!
Szeretem amikor így átalakulnak az ételek.Ez is azok közé tartozik.:-)
Fincsi lehetett!
Kérek szépen!!!
Ebbe aztán tényleg mindenféle finomság belekerült :)
Szia!
Biztosan fura lesz a kérdés, de nagyon régóta szeretnék ilyen kis tálkát vagy micsodát venni. Csak a KIKÁ-ban láttam eddig, de elég drágának tűnt. Te is ott vetted vagy lehet máshol is kapni, esetleg nem horror áron?
Az angol teasüteményes receptedet mentettem le régebben a kedvencek közé. Most rákattintottam, hogy mi is az, és elkezdtem böngészni az oldaladat. Nagyon tetszik:). Még csak a desszerteket nézegettem, de mindet megcsinálnám szívem szerint:).
Bianka sa inteleg ca stii si romaneste? La noi doar sotul meu Miki stie ungureste, dar eu sunt cea care comunica pe blog. Multumesc de vizita si te mai astept.
Mindenkinek köszönöm
Névtelen, hű megkérdem a férjem, mert nem emlékszem, csak arra, hogy kb. 2000,- volt és csak 1-et vettem emiatt
Morzsóka örülök, és remélem találsz még kedvedre valót
Sara:)))
Nayami nyami!
Ez naggyon jó ötlet (bár kedvesem vegetáriánus, ezért talán a húsokat kihagynám :) de bármilyen zöldséget (brokkoli, karfiol) vagy maradék túrót el tudok képzelni hozzá! Szerintem estére meg is csinálom! ;) köszke
Nagyon fincsi lehetett! :)
Megint egy finomság, amit el kellene készítenem. Ez a "rossz" abban, ha az ember gasztroblogfan lesz, képtelen megcsinálni mindent, amit szeretne. :):)
Finom lehet :)
Egyszerűen nagyszerű!
Húúúúú, micsoda gazdag nokedli!!! Én is kérek szépen.:)))
Jó ötlet, de Nálunk sosem marad ki galuska. Valahogy nem sikerül eleget csinálni belőle.
Köszönöm Lányok
ugyes kis kaja :-)))).
Szia.
Ez nagyon jól néz ki, kipróbálom:) Tetszik az oldalad, már régóta követem.
Nokedli készítéséhez adnék egy kis tippet, ha elfogadod:) Anyukám tanulta gyerekkorában egy öreg nénitől: finomliszt helyett rétesliszttel próbáld ki. Mindig sikerül, mindig pergős...Tuti trükk:)
Detti
Köszönöm
Betti köszi a tippet, de már egy jó ideje én is csak réteslisztet használok és azóta sikerül :)
Remélem, még olvasol, és ha van még tipp, szívesen fogadom, mert szerintem mások is tanulnak belőle
Aranyos vagy:) Ha lesz még írok:)
Detti
Megjegyzés küldése