2010. okt. 26.

Mindent bele nokedli

Végre megtanultam, normális nokedlit készíteni, így nem volt szívem a maradékot kidobni. Tojásost nem kívántam, valami tartalmasabbra, ízesebbre vágytam. Ami a kezem ügyébe került, mint beleraktam. Nagyon finom lett, főleg valami isteni savanyúsággal.

Legalább két főnyi Nokedli – 1 ujjnyi szalonna – 1 kisebb hagyma, vagy egy kisebb arasznyi póréhagyma – lecsó kolbász vagy debreceni – 4 ujjnyi sajt – 1 gerezd fokhagyma – só – bors – majoránna – petrezselyem
Nokedli recept
ITT található.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockákra szelt hagymát vagy póréhagymát. Ha pórét, akkor óvatosan bánjunk vele, hogy ne égjen oda, mert keménnyé, szálkássá válik.
Ha üveges, adjuk hozzá a kolbászt, majd keverjük bele a nokedlit. Fűszerezzük és, ha jól átforrósodott szórjuk meg, keverjük át és olvasszuk meg benne a reszelt sajtot. A sajt lehet trapista, edámi, füstölt stb….

21 megjegyzés:

kempfcandi írta...

Nagyon guszta!
És utólag is boldog névnapot!!!!!

Nelli írta...

Szeretem amikor így átalakulnak az ételek.Ez is azok közé tartozik.:-)
Fincsi lehetett!

Gál Edith írta...

Kérek szépen!!!

Csibe írta...

Ebbe aztán tényleg mindenféle finomság belekerült :)

Névtelen írta...

Szia!
Biztosan fura lesz a kérdés, de nagyon régóta szeretnék ilyen kis tálkát vagy micsodát venni. Csak a KIKÁ-ban láttam eddig, de elég drágának tűnt. Te is ott vetted vagy lehet máshol is kapni, esetleg nem horror áron?

Morzsóka írta...

Az angol teasüteményes receptedet mentettem le régebben a kedvencek közé. Most rákattintottam, hogy mi is az, és elkezdtem böngészni az oldaladat. Nagyon tetszik:). Még csak a desszerteket nézegettem, de mindet megcsinálnám szívem szerint:).

sara & Miki írta...

Bianka sa inteleg ca stii si romaneste? La noi doar sotul meu Miki stie ungureste, dar eu sunt cea care comunica pe blog. Multumesc de vizita si te mai astept.

Bianka írta...

Mindenkinek köszönöm

Névtelen, hű megkérdem a férjem, mert nem emlékszem, csak arra, hogy kb. 2000,- volt és csak 1-et vettem emiatt

Morzsóka örülök, és remélem találsz még kedvedre valót

Sara:)))

Ami írta...

Nayami nyami!

Krisz írta...

Ez naggyon jó ötlet (bár kedvesem vegetáriánus, ezért talán a húsokat kihagynám :) de bármilyen zöldséget (brokkoli, karfiol) vagy maradék túrót el tudok képzelni hozzá! Szerintem estére meg is csinálom! ;) köszke

Mary írta...

Nagyon fincsi lehetett! :)

pipacs írta...

Megint egy finomság, amit el kellene készítenem. Ez a "rossz" abban, ha az ember gasztroblogfan lesz, képtelen megcsinálni mindent, amit szeretne. :):)

Jutka írta...

Finom lehet :)

Nea írta...

Egyszerűen nagyszerű!

Gizi írta...

Húúúúú, micsoda gazdag nokedli!!! Én is kérek szépen.:)))

Dia írta...

Jó ötlet, de Nálunk sosem marad ki galuska. Valahogy nem sikerül eleget csinálni belőle.

Bianka írta...

Köszönöm Lányok

Reka írta...

ugyes kis kaja :-)))).

Bernadett írta...

Szia.
Ez nagyon jól néz ki, kipróbálom:) Tetszik az oldalad, már régóta követem.
Nokedli készítéséhez adnék egy kis tippet, ha elfogadod:) Anyukám tanulta gyerekkorában egy öreg nénitől: finomliszt helyett rétesliszttel próbáld ki. Mindig sikerül, mindig pergős...Tuti trükk:)
Detti

Bianka írta...

Köszönöm
Betti köszi a tippet, de már egy jó ideje én is csak réteslisztet használok és azóta sikerül :)
Remélem, még olvasol, és ha van még tipp, szívesen fogadom, mert szerintem mások is tanulnak belőle

Bernadett írta...

Aranyos vagy:) Ha lesz még írok:)
Detti