Annyit tudni kell róla, hogy mexikói eredetű és a gyártásának sincsenek igazán szabályai, max., hogy sajt van közötte, mert ez az alapja, de utána ahány ház annyi féle elkészítése van. Íme, az enyém 5 db.
Egy csomag kisebb méretű tortilla (12 db, hűtőben eláll) – egy arasznyi póréhagyma – fél paprika – 3 retek – egy fél kígyó uborka – kb. 10 szeletelt tarja – trapista és füstölt sajt
A zöldségeket nagyon-nagyon apró kockákra vágjuk, majd összekeverjük, megsózzuk és egy kis fokhagyma fűszersóval is ízesítjük. Óvatosan a két sóval, nehogy túl sok legyen a jóból.
A sajtokat lereszeljük. Én ezt a két fajtát használtam, de mindenki ízlése szerint választhat, csak jól olvadó legyen. Előveszünk egy akkora serpenyőt, mint a tortilla lapunk vagy nagyobbat, pl. palacsintasütő. Fektessünk el benne egy lapot. Szórjuk meg sajttal, tépkedjünk rá sonka darabokat, majd jöhet a zöldség mix, utána megint sajt és végezetül egy tortilla lap. Kezdjük el sütni. Az a jó, ha valamivel tudjuk nyomni közben, hogy az olvadó sajt révén a két lap összetapadjon. Én erre egy nagyon praktikus célszerszámot használtam. Egy akkora jénait amekkora a serpenyő :) Ha már pirul az alja, óvatosan fordítsuk meg, majd folytassuk a műveletet, míg össze nem tapad és a tészta nem kap egy kis színt. Kb. 4 perc és kész is. Négybe vágva kézzel, és egészben késsel, villával is fogyasztható.
13 megjegyzés:
Jöhet egy adag ebédre:)
Azta! Ez csúcs finom lehet!
Kérnék szépen ebédre egy szeletet!:-)
Brutál jól néz ki! :))
Remek ötlet!
Oáu! Micsoda finomság!
No,ezt most szívesen megenném!:)
Nagyon jól néz ki! :)
Bianka, ez csúcs, nagyon jól néz ki, és olyan jók a mexikói kaják!! :)
Hú de nagyon finom lehet!
Mindenkinek köszönöm
Ez csuda jól néz ki.
Nagyon jól néz ki! Ki fogjuk próbálni!
Megjegyzés küldése