2010. nov. 24.

Quesadilla

Hétfőn és kedden is ez volt a vacsoránk. Eredetileg tacot akartam készíteni, de nem volt annyi időm rá, mivel már meg volt a tortilla, így előkaptam egy szakácskönyvet és ezt találtam benne. Annyira könnyű elkészíteni, annyira finom és tápláló, hogy nem lehet vele betelni. Vendégvárónak, inkább azt mondom baráti társaságnak egy jó kis játék, sörözés mellé tökéletes. Közben láttam, hogy az egyik blogtársnőm is elkészítette. Egy rugóra járt az agyunk.
Annyit tudni kell róla, hogy mexikói eredetű és a gyártásának sincsenek igazán szabályai, max., hogy sajt van közötte, mert ez az alapja, de utána ahány ház annyi féle elkészítése van. Íme, az enyém 5 db.

Egy csomag kisebb méretű tortilla (12 db, hűtőben eláll) – egy arasznyi póréhagyma – fél paprika – 3 retek – egy fél kígyó uborka – kb. 10 szeletelt tarja – trapista és füstölt sajt

A zöldségeket nagyon-nagyon apró kockákra vágjuk, majd összekeverjük, megsózzuk és egy kis fokhagyma fűszersóval is ízesítjük. Óvatosan a két sóval, nehogy túl sok legyen a jóból.
A sajtokat lereszeljük. Én ezt a két fajtát használtam, de mindenki ízlése szerint választhat, csak jól olvadó legyen. Előveszünk egy akkora serpenyőt, mint a tortilla lapunk vagy nagyobbat, pl. palacsintasütő. Fektessünk el benne egy lapot. Szórjuk meg sajttal, tépkedjünk rá sonka darabokat, majd jöhet a zöldség mix, utána megint sajt és végezetül egy tortilla lap. Kezdjük el sütni. Az a jó, ha valamivel tudjuk nyomni közben, hogy az olvadó sajt révén a két lap összetapadjon. Én erre egy nagyon praktikus célszerszámot használtam. Egy akkora jénait amekkora a serpenyő :) Ha már pirul az alja, óvatosan fordítsuk meg, majd folytassuk a műveletet, míg össze nem tapad és a tészta nem kap egy kis színt. Kb. 4 perc és kész is. Négybe vágva kézzel, és egészben késsel, villával is fogyasztható.

13 megjegyzés:

családi tűzhely írta...

Jöhet egy adag ebédre:)

Dia írta...

Azta! Ez csúcs finom lehet!

Nelli írta...

Kérnék szépen ebédre egy szeletet!:-)

Mézigörl írta...

Brutál jól néz ki! :))

Praliné Zsuzsi írta...

Remek ötlet!

Juci írta...

Oáu! Micsoda finomság!

Brigitta írta...

No,ezt most szívesen megenném!:)

Mary írta...

Nagyon jól néz ki! :)

Norika írta...

Bianka, ez csúcs, nagyon jól néz ki, és olyan jók a mexikói kaják!! :)

Szemi írta...

Hú de nagyon finom lehet!

Bianka írta...

Mindenkinek köszönöm

Vali írta...

Ez csuda jól néz ki.

TeaRoom írta...

Nagyon jól néz ki! Ki fogjuk próbálni!