A címénél azért rövidebb az elkészítése, de meg kell mondanom, hogy ritka finom köret. Vagyis mi köretnek ettük, de még egy lightosabb vacsorára is nagyon kellemes. Vagy éppenséggel vendégvárónak, mondjuk előételnek. 2 főre
4 nagyobb burgonya – 1 gerezd fokhagyma – majoránna – petrezselyem – só – bors – metélőhagyma – sajt – tejföl – vaj
Próbáljunk meg testes és méretben egységes burgonyákat választani. Jól megmossuk, majd héjában feltesszük főni. Ha megfőttek, ne pucoljuk meg, hanem kettéhasítjuk teszünk bele egy kis vajat, megszórjuk sóval és bőven sajttal, majd mehet a sütőbe, míg rá nem pirul. Tejfölből készítünk egy öntetet. Ízesítjük, egy préselt fokhagymával, fűszerekkel, nagyon apróra szelt metélőhagymával (lehet kapni szárított változatot is). Ha kész a burgonya meglocsoljuk vele.
2010. nov. 7.
Sajtos, fűszeres, metélőhagymás, tejfölös tepsiben sült burgonya
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
19 megjegyzés:
Fincsi lehet nagyon, elindult a nyálelválasztásom:D
Isteni! Sort kell kerítenem rá mindenképpen!!! :-D
Nyami! :))
Jujj de fincsi:)
Nagyon finom köret lehet!:-)
Cu branza si smantana cred ca-i foarte buna. Duminica placuta.
óó, ez nálunk is nagy favorit. magában, simán vacsorára..
Egy kis szalonna bele, és kész is a vacsoránk! Szuper!:-))
Very good blog.
Tényleg szuper!
Guszta lett! :)
Jajjjjj....KÉREK!!!!
Valóban magában is megállja a helyét!
Hmmm, szeretem az ilyen burgikat!
Megtaláltam nálad az ideális receptet,egyszerű,gyors,könnyű,ízes és laktató,(ha nagyon "nekiveselkedek", talán még én is megtudnám csinálni).
egyszeru es nagyszeru !!!!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm :)
Megint hihetetlen! Ha tudnád mennyit kerestem valami ilyen receptet a neten! Jacked mag jacket potato néven meg máshogy is..végül aztán találtam egy receptet de a végeredmény nem néz ki olyan jól, mint a tiéd, bár elfogyott mind. Azért lefotóztam és én is felteszem a blogba.
A tiédet meg gyorsan kinyomtatom legközelebbre!
Ági
Ettől még így ebéd után is kicsordul a nyálam!
Megjegyzés küldése