Nem tudom, hogy illik-e az ételhez a név, mert hirtelen felindulásból nem tudtam mást kitalálni. Viszont ajánlom, mert finom és remek maradékok felhasználására. Pl nálunk megmaradt egy csomó kenyér a karácsonyi vacsoráról és emlékeztem, hogy anyu régen készített hasonló gyors, praktikus vacsorákat. Mondhatnám, hogy kőkorszaki pizzát, amikor még igazából nem volt divat a most már hagyományossá vált elkészítési mód.
6-7 virsli (jelen esetben Füstli) – 5-6 tojás (tepsi méretétől függ én 5-öt használtam egy kisebbhez) – 1 hagyma – fél nagy paprika vagy egy egész kicsi – csipet majoránna – bors – só – csipet szárított metélőhagyma – csipet petrezselyem – egy fél fokhagyma – vaj vagy margarin – kenyér – 2 ujjnyi sajt + a tetejére
A tepsinket jól kikentjük, majd kirakjuk az emberes megkent kenyérszeletekkel. A hézagokat is egészítsük ki. A tojásokat verjük fel, mintha rántottához készülne, fűszerezzük, majd adjuk hozzá a hosszanti irányban vékonyra szelt hagymát, karikákra vágott virslit, apróra vágott paprikát és reszelt sajtot. A fokhagymát ízlés szerint. Én csak egy nagyobb felet préseltem bele. Jól-jól keverjük össze, majd öntsük a kenyérre. Szórjuk meg sajttal, majd 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre.
6-7 virsli (jelen esetben Füstli) – 5-6 tojás (tepsi méretétől függ én 5-öt használtam egy kisebbhez) – 1 hagyma – fél nagy paprika vagy egy egész kicsi – csipet majoránna – bors – só – csipet szárított metélőhagyma – csipet petrezselyem – egy fél fokhagyma – vaj vagy margarin – kenyér – 2 ujjnyi sajt + a tetejére
A tepsinket jól kikentjük, majd kirakjuk az emberes megkent kenyérszeletekkel. A hézagokat is egészítsük ki. A tojásokat verjük fel, mintha rántottához készülne, fűszerezzük, majd adjuk hozzá a hosszanti irányban vékonyra szelt hagymát, karikákra vágott virslit, apróra vágott paprikát és reszelt sajtot. A fokhagymát ízlés szerint. Én csak egy nagyobb felet préseltem bele. Jól-jól keverjük össze, majd öntsük a kenyérre. Szórjuk meg sajttal, majd 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre.
10 megjegyzés:
Nagyon guszta, most szívesen elfogadnám ebédre.:)
Jó kis ötlet a maradék felhasználására, kár hogy most tetted fel, mert éppen tegnap adtam át a szomszéd állatkáinak a maradék kenyeret. Na de legközelebb kipróbálom.
Szuper ötlet, el is raktároztam magamnak!
De jóóó! Bianka, te mindig kitalálsz valamit! Én meg alig tudom kapkodni a levegőt itt a gép előtt! :-DDD
Remek ötlet! Nagyon jó!
Nagyon kreatív és főleg praktikus! És biztos nagyon finom...
Szépen néz ki és jó ötlet!:)
Szuper ötlet!
Szuper maradék felhasználási ötlet!:-)
Köszönöm
Köszönöm az ötletet.
Én ma lecsókolbász maradékkal, és hagyma nélkül fogom megcsinálni (húsvét után epénk kivan...) És, tejföllel kevert tojással öntöm le, utána rá reszelt sajt.
A száraz kenyér elfogy és jó étel lesz.
Megjegyzés küldése