2010. dec. 29.

Virslis, hagymás kenyér felfújt

Nem tudom, hogy illik-e az ételhez a név, mert hirtelen felindulásból nem tudtam mást kitalálni. Viszont ajánlom, mert finom és remek maradékok felhasználására. Pl nálunk megmaradt egy csomó kenyér a karácsonyi vacsoráról és emlékeztem, hogy anyu régen készített hasonló gyors, praktikus vacsorákat. Mondhatnám, hogy kőkorszaki pizzát, amikor még igazából nem volt divat a most már hagyományossá vált elkészítési mód.

6-7 virsli (jelen esetben Füstli) – 5-6 tojás (tepsi méretétől függ én 5-öt használtam egy kisebbhez) – 1 hagyma – fél nagy paprika vagy egy egész kicsi – csipet majoránna – bors – só – csipet szárított metélőhagyma – csipet petrezselyem – egy fél fokhagyma – vaj vagy margarin – kenyér – 2 ujjnyi sajt + a tetejére
A tepsinket jól kikentjük, majd kirakjuk az emberes megkent kenyérszeletekkel. A hézagokat is egészítsük ki. A tojásokat verjük fel, mintha rántottához készülne, fűszerezzük, majd adjuk hozzá a hosszanti irányban vékonyra szelt hagymát, karikákra vágott virslit, apróra vágott paprikát és reszelt sajtot. A fokhagymát ízlés szerint. Én csak egy nagyobb felet préseltem bele. Jól-jól keverjük össze, majd öntsük a kenyérre. Szórjuk meg sajttal, majd 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre.

10 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon guszta, most szívesen elfogadnám ebédre.:)
Jó kis ötlet a maradék felhasználására, kár hogy most tetted fel, mert éppen tegnap adtam át a szomszéd állatkáinak a maradék kenyeret. Na de legközelebb kipróbálom.

Praliné Zsuzsi írta...

Szuper ötlet, el is raktároztam magamnak!

Mézigörl írta...

De jóóó! Bianka, te mindig kitalálsz valamit! Én meg alig tudom kapkodni a levegőt itt a gép előtt! :-DDD

Juci írta...

Remek ötlet! Nagyon jó!

ZsóFakanál írta...

Nagyon kreatív és főleg praktikus! És biztos nagyon finom...

Mary írta...

Szépen néz ki és jó ötlet!:)

Szemi írta...

Szuper ötlet!

Nelli írta...

Szuper maradék felhasználási ötlet!:-)

Bianka írta...

Köszönöm

Dzsano írta...

Köszönöm az ötletet.

Én ma lecsókolbász maradékkal, és hagyma nélkül fogom megcsinálni (húsvét után epénk kivan...) És, tejföllel kevert tojással öntöm le, utána rá reszelt sajt.
A száraz kenyér elfogy és jó étel lesz.