Egy 4. blogszületésnapra meghirdetett pályázatra készült, aminek kötelezően kávét kellett tartalmaznia. Boldog Blogszületésnapot kívánok Dolce Vita, további sok sikert!!!
Nem olyan könnyű kávés desszertet készíteni, nem azért mert bonyolult lenne, hanem mert nem igazán van recept. Végignyálaztam, anyum és más receptes könyveket és alig akadtam egy-kettőre. Bár lehet, hogy régen nem, de most virágkorát éli a kávézás.
Mivel férj inkább száraz állagú sütemény párti és mivel most annyi időm van, mint a tenger, apuékat leptem meg eme finomsággal. Ami még jól jött, újra igénybe tudtam venni csodálatos tálaló készleteiket :))) Mivel csak 3-an voltunk rá, ennek az adagnak a felét készítettem el és ebből 4 pohárral jött ki.
500g mascarpone – 6 tojás – 6-8 kanál cukor – egy csomag diós, mandulás vagy vaníliás puszedli (180g) – presszó kávé – brandy vagy likőr – egy fél csomag babapiskóta
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Azért írtam 6-8 kanállal, mert figyelembe kell venni, hogy a puszedli is édes, így ízlés kérdése. A mascarponet is felkeverjük, majd hozzáadjuk a sárgájához, amit így tovább habosítunk. 2-3 szem kivételével belemorzsoljuk a puszedliket, majd a felvert tojások fehérjét is óvatosan belekanalazzuk. Az így kapott krémet kettéosztjuk az egyikbe kávét a másikba brandyt vagy likőrt (jelen esetben én meggy likőrt) teszünk. Annyi folyós adalékot használjunk, hogy megmaradjon a habos krémes hatása, de komolyan érezhető legyen az íze. Vagyis nem kell sajnálni :)
Készítsünk elő pár tálkát vagy poharat. Egy tányérba bőven öntsünk kávét és brandyt vagy likőrt és abba mártogassuk a babapiskótákat. Tegyünk egy sor kisebb darabokra tört piskótát, majd a brandys vagy likőrös krémet, babapiskóta, kávés krém, babapiskóta, brandys krém….nekem ennyi fért bele, de ha nektek nagyobb a desszertes tálatok, nyugodtan tegyétek tovább a sorokat. A végén szórjuk meg a félretett puszedlivel.
A babapiskótákat, nem muszáj kisebb darabokra törni, ha elférnek egyben a tálban vagy pohárban.
Hagyjuk minimum egy órára hűtőben pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
Annyiban is remek recept, hogy nem kell, sem főzni, sem sütni. Így bárki elkészítheti, még egy ifjúnti szakács is :)
Nem olyan könnyű kávés desszertet készíteni, nem azért mert bonyolult lenne, hanem mert nem igazán van recept. Végignyálaztam, anyum és más receptes könyveket és alig akadtam egy-kettőre. Bár lehet, hogy régen nem, de most virágkorát éli a kávézás.
Mivel férj inkább száraz állagú sütemény párti és mivel most annyi időm van, mint a tenger, apuékat leptem meg eme finomsággal. Ami még jól jött, újra igénybe tudtam venni csodálatos tálaló készleteiket :))) Mivel csak 3-an voltunk rá, ennek az adagnak a felét készítettem el és ebből 4 pohárral jött ki.
500g mascarpone – 6 tojás – 6-8 kanál cukor – egy csomag diós, mandulás vagy vaníliás puszedli (180g) – presszó kávé – brandy vagy likőr – egy fél csomag babapiskóta
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Azért írtam 6-8 kanállal, mert figyelembe kell venni, hogy a puszedli is édes, így ízlés kérdése. A mascarponet is felkeverjük, majd hozzáadjuk a sárgájához, amit így tovább habosítunk. 2-3 szem kivételével belemorzsoljuk a puszedliket, majd a felvert tojások fehérjét is óvatosan belekanalazzuk. Az így kapott krémet kettéosztjuk az egyikbe kávét a másikba brandyt vagy likőrt (jelen esetben én meggy likőrt) teszünk. Annyi folyós adalékot használjunk, hogy megmaradjon a habos krémes hatása, de komolyan érezhető legyen az íze. Vagyis nem kell sajnálni :)
Készítsünk elő pár tálkát vagy poharat. Egy tányérba bőven öntsünk kávét és brandyt vagy likőrt és abba mártogassuk a babapiskótákat. Tegyünk egy sor kisebb darabokra tört piskótát, majd a brandys vagy likőrös krémet, babapiskóta, kávés krém, babapiskóta, brandys krém….nekem ennyi fért bele, de ha nektek nagyobb a desszertes tálatok, nyugodtan tegyétek tovább a sorokat. A végén szórjuk meg a félretett puszedlivel.
A babapiskótákat, nem muszáj kisebb darabokra törni, ha elférnek egyben a tálban vagy pohárban.
Hagyjuk minimum egy órára hűtőben pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
Annyiban is remek recept, hogy nem kell, sem főzni, sem sütni. Így bárki elkészítheti, még egy ifjúnti szakács is :)
24 megjegyzés:
Gyönyörű!
Szívesen megkóstolnám, nagy kávérajongó vagyok! :))
Jól néz ki ez a pohárkrém! A tálalás gyönyörű, jó választás a pohárkrém világához!
Tényleg nagyon jól néz ki!!!
Nyammi, máris megenném.... na jo ha nem lennék diétán... de ha lejár akkor tutti elkészítenm...
Bianka!
Ez valami mesés.
A tálalás meg egyszerűen csodaszép!!!!
Én bizti ezt választanám győztesnek:-))
Nagyon szépen tálaltad ezt finomságot!
Ez egy nagyon fincsi desszert lehet!A tálalás is gyönyörű.:-)
A kávé mindenkor, mindenbe..
Szupper!
Nagyon jól néz ki! Valami hasonlót már én is tervezek kipróbálni!
Hmm...de finom lehet!
Bianka ez csodás! Elrendezés a fotó minden! Gratulálok!:)
Jöhet egy pohárral:)
Bianka!
Mint tehetek még hozzá, az előttem szólók már mindent elmondtak.
Csodálatos ez az együttes, a recept, a látvány!
Bianka, ezt aztán szívesen lezsűrizném! Szuper a "körítés" is! Én is ezért szeretek anyáéknál alkotni, mert csomó szuper cucc van fotózáshoz :)
Ez igen! Fenséges egy desszert!
Kérek egy pohárral!
A pohárkrém nagyon finom lehet, most szívesen elkanalaznám.:)
A tálalás pedig csodálatos!!!
Asi servi si eu o portie. Pup!
A tálalás csodálatos. Én ugyan már lassan egy éve abszolut nem kávézom, de ezért isten bizony "feláldoznám" magam. Nem is lenne akora áldozat.
Gratulálok, nagyon gusztusos, és kívánatos.
Ez valami káprázatosan néz ki,gyönyörűen tálaltad!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Alomszep, otletes, azokkala afigurakkal, nagyon szep , gratulalok!!!!
Az én születésnapomra nem készítenéd el?:-DDD
Biztosan állati finom a krém, de a tálalás osztályon felüli!!! Nagyon ízléses!
Kutyuska kapott belőle, az övé a 3. kehely?:-)))
Köszönöm Lányok!
Latsia de elkészítem közös szülinapunk örömére :)))
Nagyon pazar ez a kávés pohárkrém. Ezt lekoppintom a legközelebbi családi összejövetelre.
Megjegyzés küldése