Nagyon finom laktató és nem csak köretnek, de egy kis tejföllel meglocsolva vacsorának is tökéletes választás. Bár nem sok íz választja el a sima túrós csuszától még is egy más élményt nyújt a fogyasztójának. Néha elég, ha a szemünknek új élménnyel szolgálunk és máris olyan érzésünk lesz, mintha egészen mást ennénk. Azért sok mértékben segítségünkre van a rétestészta is. Készült egy édes változat is, de arról majd holnap számolok be.
2 ujjnyi szalonna (lehet húsos is) – 250g túró – 250 g tészta – só – 2 kanál tejföl + a tetejére – 3 kanál vaj
Ebből a mennyiségből 2 rúd rétes lesz. Két vagy 3 lappal dolgozzunk. Előbb készítsük el a tésztát. Főzzük meg, majd keverjük el a zsírjára pirított szalonnával és abból kisült zsírral, adjuk hozzá a túrót és két kanál tejfölt, valamint ízlés szerinti sót.
Az egyik réteslapot fektessük le egy nedves konyharuhára, kenjük meg az olvasztott vajjal vagy margarinnal, majd rátesszük a következő lapot, azt is megkenjük és, ha használunk harmadik lapot, azt is rátesszük. Az a lényeg, hogy akárhány lapot használunk, utolsó lap tetejét kenjük meg. Fektessük a fél adag tésztát a lap egyik hosszabb oldalára, majd hajtsuk be a rétes két szélét, hogy a sütésnél ne follyon ki a töltelék és a konyharuha segítségével tekerjük, majd helyezzük egy sütőpapíros tepsibe. Kenjük meg a tetejét is olvasztott vajjal, majd jöhet a következő rétes és 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. Tejföllel tálaljuk vagy hús mellé köretnek
2 ujjnyi szalonna (lehet húsos is) – 250g túró – 250 g tészta – só – 2 kanál tejföl + a tetejére – 3 kanál vaj
Ebből a mennyiségből 2 rúd rétes lesz. Két vagy 3 lappal dolgozzunk. Előbb készítsük el a tésztát. Főzzük meg, majd keverjük el a zsírjára pirított szalonnával és abból kisült zsírral, adjuk hozzá a túrót és két kanál tejfölt, valamint ízlés szerinti sót.
Az egyik réteslapot fektessük le egy nedves konyharuhára, kenjük meg az olvasztott vajjal vagy margarinnal, majd rátesszük a következő lapot, azt is megkenjük és, ha használunk harmadik lapot, azt is rátesszük. Az a lényeg, hogy akárhány lapot használunk, utolsó lap tetejét kenjük meg. Fektessük a fél adag tésztát a lap egyik hosszabb oldalára, majd hajtsuk be a rétes két szélét, hogy a sütésnél ne follyon ki a töltelék és a konyharuha segítségével tekerjük, majd helyezzük egy sütőpapíros tepsibe. Kenjük meg a tetejét is olvasztott vajjal, majd jöhet a következő rétes és 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. Tejföllel tálaljuk vagy hús mellé köretnek
20 megjegyzés:
Milyen remek ötlet.
Vittem is a receptet magammal.
Kösziek:D
Jajaj, de szép is ez!
Nagyon érdekes, újszerű megoldás! Biztos siker!:)
Nagyon jól néz ki!
Bianka!Ez nem semmi!Nagyon kreatív vagy!
Én is vittem az ötletet!:-)
Micsoda ötlet!
Nagyon ügyes vagy Bianka, remek ötlet!
Tényleg nagyon jó,gratulálok!
Nekem ez nagyon bejön!!!
Nagyon ötletes! Tetszik! :)
Jó ötlet! Ügyes vagy Bianka!:)
Nagyon tetszik, nagyon fincsi!!!!
meggyőző. ahogy kikandikál belőle a szalonna :) szuper recept, jó ötlet!
Isteni lehet!:-))
Mindjárt sírva is fakadok annak ellenére, hogy a Te megoldásod nagyon tetszik. Ma volt nálunk turóstészta és maradt egy jó nagy adag, a fagyasztóban meg van egy pár rétestészta, amit még karásonykor akartam megsütni.
Nnnnnaaaaaa ebből akartam én valami hasonlót összehozni, csak nem tudtam hogy fogjak hozzá.
Most már legalább tudom :)))))))))))))))
Az örömön osztzunk :)))))
Bianka, hogy neked micsoda szuper ötleteid vannak! Na ezért szeretek ide beugrani!
Mekkora ötlet?!!!!?
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Ez nagyon jópofa :)
Na ez kell nekünk! Nálunk uganis a Túrós csusza (rajtam kívül) nem sikeres...
De így tésztába töltve még a görög család is díjazni fogja!:-)
Köszi!
Megjegyzés küldése