2011. jan. 21.

Túrófánk és gulyásleves. Kell-e ennél több :))

Egyik kedvenc téli összeállításom, bár tudom nyáron verhetetlen bográcsban a gulyás, de 30 fokban nem biztos, hogy szívesen állok neki fánkot sütni. Bár ki tudja, csináltam én már sok örültséget a konyhában. Viszont ezt most nem is a recept miatt írom, mert mindkettő megtalálható a blogon, hanem csak ötletelés végett, pl. hétvégi menüajánlatnak. Farsangi időszak lévén gyakran készítünk fánkot és fánkhoz hasonló desszerteket, amihez jól esik egy komolyabb tartalmasabb leves. Persze nem ragaszkodom a gulyásleveshez, lehet egy jó Csülkös bableves is :)
Ezt a
Túrófánk receptet mindenkinek ajánlom. Nálunk ez családi recept, bár nem azt jelenti, hogy más ne így készítené. Engem még mindig, minden egyes alkalommal, csodálattal nyűgöznek le, hogy ezek a csodás fánkocskák micsoda táncot járnak az olajban, hogy pörögnek, forognak és hiába csak vizes kézzel formáztam meg, amorf formából tökéletes gömbökké alakulnak át.
És íme a
leves receptje. A gulyáslevesről ódákat tudnék zengeni, mert levesesek vagyunk és a húsleves mellett a tartalmas, jó sűrű leveseket szeretjük a legjobban. Férjnek továbbra is készítem, én egy kicsit visszafogom magam, mert edzeni kezdtem és emellett a táplálkozásra is oda kéne figyelnem, ami természetesen a Kiskonyhám Ízeiben nem lesz észrevehető, max. be lesz csempészve a sok keltészta közé, egy-két könnyebb étel is:))) bár ez idáig is így volt…, vagyis minden megy a régi kerékvágásban.

21 megjegyzés:

Ami írta...

Ó, igen!
Ennél több nem kell! Nyami! :)

Praliné Zsuzsi írta...

Jó kis menü, jöhet! :)

Mary írta...

Ez így tökéletes! Mindkettő tökéletes!

Foodafok írta...

Nagyon ügyes összeállítás. Igazi pénteki menü. A túróval régen kiüldöztek a világból, azonban Keresztanyám két dolgot nagyon értett a konyhában. Az egyik a sajtos ropogós sós teasüti, a másik meg a túrófánk volt. Ahogy megkóstoltam fánkjait, rögtön semmi bajom nem volt a túróval. Épp csináltam én is. Le van fotózva, csak fel kéne tölteni a blogomra. Addig is a Tiedben gyönyörködöm.

Szemi írta...

Ezt pont így tökéletes! Mindkettő jól néz ki. :)

Tücsök Bogár írta...

Én is imádom nézni, ahogy pörögnek! :) Nagyon finom ebédetek lehetett!

Ditta tortái írta...

Bianka,ettől több nem kell jöhet az ebéd:-)

Gál Edith írta...

TÖKÉLETES MENÜ!!!! :)

Túry Amália írta...

Mindkettő jöhet! A túrófánkod tényleg tökéletes! :)

Elisabeth írta...

Bianka-Én már teljesen el szoktam a M-Országi ételektöl amik ujjak, csak a régi dolgokat ismerem...ezek az uj gasztó finomságok nagyon tetszenek, és igazán kellemes meglepőek.

Persze a gulyás levest ismerem, és egész évben sikeresnek találjuk itt is. Szép hétvégét kivánok neked!

ginko írta...

Tökéletes páros! Garantált a jó hétvégi kezdés...

Ildy írta...

Guszti nagyon! Én mindig pékségben veszem, pedig olyan egyszerű megcsinálni:)

Gizi írta...

Nekem biztosan nem kell semmi más, hát ide vele!!!:)
Jó ötlet, már úgyis régen volt gulyásleves.

Judy (Erzsébet Iudith Fat) írta...

Gulyás????Jaj de ennék!!!Akár mennyit probalom ahogy az anyukám csinálya sehogy sem sikerül....most várni kel amig anyuhoz megyek(mindig gulyásal vár mikor haza megyünk,tudja hogy imádom ...de kár hogy nagyon ritkán megyünk)!!!Nagyon jó néz ki a tiéd!!!

trinity írta...

Túrófánk, nyami...Imádjuk mi is!

Viki írta...

Engem már az üres leveses tál is megfogott, ha kieszitek belőle, me dobjátok ki, jöhet úgy ahogy van, majd én elmosom :)))
Nagyon guszta a levesed is és a turófánk is.

Anikó írta...

olyan kis ennivalók azok a fánkok Bianka!

Nelli írta...

Juj de szeretem a túrófánkot és de régen készítettem.

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm. Örülök, hogy ennyien szeretitek ezt a két fajta ételt :)

Dia írta...

Csatlakozom!

Hobbychef írta...

Tegnap én is gulyáslevest főztem, de nem tettem fel, mert nem az én számíze szerint készült, hanem a feleségem kívánsága szerint. Magamnak megpróbálom majd átalakítani.
A gombócod csodálatos.