Mennyei és irtó egyszerű elkészíteni. Ez az a desszert, ami felteszi az I-re a pontot egy megérdemelt menü fénypontjaként.
Mivel ezt egy versenyre készítettem, előre is nagyon szépen köszönöm, ha likoljátok ezen a megadott LINKEN
4 főre
Egy csomag leveles tészta – darált dió – 2+1 kanál barack lekvár – rum – cukor – tojás – 2 közepes körte
A leveles tésztát kiolvasztjuk. A körtéket meghámozzuk és kettévágjuk. A magházat mélyen kikaparjuk, valamint az ér mentén is készítünk egy mélyedést. Két kanál lekvárhoz annyi darál diót adunk, hogy egy sűrű masszát kapjunk. Ízlés szerint édesítjük és meglocsoljuk rummal. Ha a lekvár nem tartalmaz fahéjat, akkor tehetünk a masszába egy csipetnyit.
A tésztát vastagabbra nyújtjuk. A körtéket megtöltjük a dióval. Azt a helyet a tésztán, ahova a körtéket szánjuk, vékonyan, ecsettel megkenjük lekvárral, ráfektetjük töltelékkel lefele a körtéket, majd a gyümölcstől számított kb. 2 centire körbevágjuk. Megkenjük a tetejüket lekvárral, a tésztát felvert tojással. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. A körte mivel nem főztük elő, nagyon finom roppanós marad, a töltelék meg....:)
Mivel ezt egy versenyre készítettem, előre is nagyon szépen köszönöm, ha likoljátok ezen a megadott LINKEN
4 főre
Egy csomag leveles tészta – darált dió – 2+1 kanál barack lekvár – rum – cukor – tojás – 2 közepes körte
A leveles tésztát kiolvasztjuk. A körtéket meghámozzuk és kettévágjuk. A magházat mélyen kikaparjuk, valamint az ér mentén is készítünk egy mélyedést. Két kanál lekvárhoz annyi darál diót adunk, hogy egy sűrű masszát kapjunk. Ízlés szerint édesítjük és meglocsoljuk rummal. Ha a lekvár nem tartalmaz fahéjat, akkor tehetünk a masszába egy csipetnyit.
A tésztát vastagabbra nyújtjuk. A körtéket megtöltjük a dióval. Azt a helyet a tésztán, ahova a körtéket szánjuk, vékonyan, ecsettel megkenjük lekvárral, ráfektetjük töltelékkel lefele a körtéket, majd a gyümölcstől számított kb. 2 centire körbevágjuk. Megkenjük a tetejüket lekvárral, a tésztát felvert tojással. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. A körte mivel nem főztük elő, nagyon finom roppanós marad, a töltelék meg....:)
23 megjegyzés:
Bianka, ez nagyon szép és ötletes:-)
Nyomtam is egy like-ot:-) Hajrá!
Nagyon szuper ötlet!
Nyomnám én is, de nekem nem engedi:-(
Na ja, szőke vagyok:_)
Előtte lájkolni kellett az oldalt:-))
Nagyon jól néz ki! Megyek lájkolok! :))
úúú, ez az aspektus. gyerebe.
Jó ötlet!Csodás fotók!Miféle verseny ez???
Nagyon ötletes, igazi villantós desszert!
Tökéletes!! Nagyon tetszik!
Nagyon guszta!!!
Én is szeretem az ilyen egyszerű ám isteni finomságokat.:)
Otletes, finom, fel a csonakra!!!!
Nagyon ötletes, szerintem almával kipróbálom!
Hajrá Bianka!Szorítok Neked nagyon!:-)
Hú de nagyon jól néz ki!:-)Jöhet is!:-)
Jaj, de jól néz ki! Ez a recept nekem is valahol megvan! Like-olom! Ügyes!
Nagyon ötletes és milyen finom lehet!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Klassz! Én is nyomtam egy liek-ot.
Nem vagyok szőke, de elég körülményes a szavazás. De, a lényeg, hogy "ment a like".
Ma újra próbáltam, és egyszerűen nem sikerült like-olni. Ha kaphatnék, valami kis segítséget, megpróbálnám újra.
Kreatív, lájk:))
Köszönöm nektek
Móni, a Fagor honlapjának likolásával kell kezdeni. Sajnos hülye rendszer, de játék után mondjuk márc. 2-án kitörölheted :)
Milyen egyszerü, és remek. A rum meg még jobb izet ad hozzá!
Megjegyzés küldése