2011. márc. 12.

Babos hús

Nagyon szeretem a bab minden formáját még az utóhatásai sem zavarnak :), legyen az leves, vagy egy jó sűrű étel. Szerencsére partnerem is van erre, ő is szívesen fogadja, na meg a barátok és rokonok sem ellenezik, ha ez kerül az asztalra. Főleg egy jó csülkös bableves személyében, de azért ez sem rossz :)

Fél kiló sertés comb – 2 konzerv bab (lehet fehér vagy vörös) – só –bors – majoránna – 1 babérlevél – pirospaprika – 1 kis konzerv paradicsompüré – vörösbor – petrezselyem – 2 hagyma – 2 fokhagyma – fél paprika – leveskocka – cukor

A sertéscombot kisebb kockákra szeljük, majd egy kis olajon vagy zsíron fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, egy kis paprikát és megdinszteljük rajta, a végén fűszerezzük. Felöntjük alaplével (vagy leveskockás vízzel) és vörösborral. Kb. fele-fele arányban, annyi mennyiséggel, mint egy pörköltnél. A fokhagymát belepréseljük és belekanalazzuk a paradicsompürét. Ízlés szerint egy kis cukorral selymesítsünk az ízén. Hagyjuk sűrűsödni. De óvatosan, hogy ne égjen le. A vége előtt kb. 5-10 perccel, tegyük hozzá a lecsöpögtetett babot. Forraljuk össze és készen is vagyunk. Friss kenyérrel tálaljuk.

11 megjegyzés:

Ditta írta...

Hú de guszta lett,viszem is a tányért:-)

barbette írta...

Bab, paradicsom, hús.Nyerő párosítás.
Én adok hozzá friss kenyeret.:)

Belly írta...

Nagyon fincsi lehet,nyerő párosítás.

Mónika írta...

Jöhet nekem is!

Maryenne írta...

Guszta és finom! Én is kérek!:)

Gizi írta...

Nagyon guszta, és jó kiadós kaja. Én sem szeretnék lemaradni, ugye nekem is jut még.:))

Szemirámisz írta...

Nagyon jól néz ki, megjegyzem magamnak! :)

Andi/cuki írta...

Nálunk tegnap bableves volt, csülökkel, de ez a babos hús szuper ötlet!:-))

Mézigörl írta...

Én is babimádóóó volnék, el is teszem a recepted! Köszi! :-)

Juci írta...

Mindennap megenném, olyan finom!
Nézz be hozzám kérlek , van egy meglepim számodra!

A kollega írta...

Biztosan nagyon finom,megjon az ember etvagya ;-)