2011. márc. 1.

Diós párnácskák


Még pár napja készítettem a Diós körtés desszertet és nagyon bejött ez a lekváros tölteléke. Mivel akkor nagyon fel voltam buzdulva két leveles tésztát engedtem ki, így volt egy, plusz még a másik maradéka. Gondoltam keverek még egy adag diót és megtöltöm vele a tésztát. Nagyon fincsi lett.

Leveles tészta – 20 dkg darál dió – lekvár – cukor – fahéj – rum – tojás

A darál dióhoz annyi lekvárt adjunk, hogy egy kellemes krémes tölteléket kapjunk. A cukrot és rumot már ízlés szerint adagoljuk. Én nem is tettem bele, mert a baracklekvárom édes. Rum ízét meg szeretem abból bőven löttyintettem. Mivel a lekváromban van fahéj azt már nem tettem, de akiében nincs, egy csipettel szórhat bele.
A tésztát kettéosztjuk és nyújtjuk ki (vagy nyújthatjuk duplájára és akkor csak ráhajtjuk). Egymástól távolabb bő kiskanálnyi halmokat helyezzünk, körbekenjük felvert tojással és hajtsuk, vagy tegyük rá a másik tésztarészt. Ujjunkkal igazítsuk ki a párnák helyét, majd késsel vagy derelyevágóval szabjuk ki. A szélét villával vagy késheggyel mintázzuk.
Ha nagyon pihentek vagyunk egy kis maradék tésztából készíthetünk díszítést is. Kenjük meg a tetejüket tojással, majd 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre.

19 megjegyzés:

Nelli írta...

Guszták!A diósat nagyon szeretem!:-)

4Gyerek írta...

Milyen lekvár ment a dió mellé? Csak, hogy tudjam rendelek, vagy csinálok ;-)

Bianka írta...

Köszi Lányok!

Barack lekvár, de jó bele bármi. Meggy vagy szilva vagy épp ami van és szeretjük. Keverj ki egy kiskanálnyit és kóstold meg, hogy a te lekváros illik-e dióhoz.

Túry Amália írta...

Csodásak Bianka! Diósat kevésbé szeretem, de lekvárral kombinálva már jöhet bármilyen mennyiségben! :) A korábbi körtés alkotásod meg remekmű!

Andi/cuki írta...

Úgy látom, elő kell keresnem a fagyasztóból a leveles tésztát, szuperfinom lehet:-))

Éva írta...

Nagyon guszta a süteményed, a dió a lekvárral nagyon finom palacsintába próbáltam már én is.Kipróbálom majd így is!

Eszter írta...

fincsi lehet!

Mary írta...

Csodás párosítás!:)

Emoke írta...

Ez finom lehet! Hasonlót csináltam karácsonyra, csak szaloncukrot formáztam a leveles tésztából! :) - Emőke

Elisabeth írta...

Hát ez a finomság tényleg ugy néz ki mind kis párnácskák-könnyü mint a pehej, és isteni finomnak néz ki!

Ditta tortái írta...

Bianka gyönyörűek lettek,imádom a diósat,úgyhogy jöhet is:-)

Gizi írta...

Nagyon guszta!! Jöhetne egy-két párnácska, ha még jut belőle.:)

Bianka szeretnélek meghívni egy játékra, ha van kedved hozzá. Kérlek nézzél be hozzám a részletekért.

pipacs írta...

Ezt nagyon szeretném!!

Reka írta...

Inycsiklando!!!!

egycsipet írta...

Jól néz ki nagyon, megkóstolnám! :)

Életünk és ételeink írta...

Húú, jól néznek ki!

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm

Dió Bisztró írta...

Bianka, szép a sütid :) a pillangós poharakat hol lőtted?? :)

Bianka írta...

DióB. sajnos nem poharak, hanem gyertyatartók :)vagyis mécses